Домашній кетчуп: рецепт зі сливами

Користь сливового кетчупу визначається натуральністю продукту, бо в промисловому соусі міститься забагато солі, цукру й інших консервантів, що зменшують його позитивний вплив.

Домашній кетчуп як магазинний за цим рецептом не вийде, адже в ньому передбачені лише натуральні складники, без додавання штучних посилювачів смаку. Соус зі сливою має насичений смак сам по собі, тож зайвих допоміжників не потребує. Якщо приготувати кетчуп зі сливами та помідорами в домашніх умовах, отримаємо максимальну винагороду від корисних властивостей його базових складників.

Інгредієнти: стиглі томати – 2 кг; стиглі сливи – 1 кг; цибуля – 250 г; часник – 100 г; петрушка – ¼ пучка; гострі червоні перці – 2 шт.; цукор – 200 г; лавровий лист – 2 шт.; суміш перців – ½ ч. ложки; оцет 9% – 2 ст. ложки; сіль – 3 ч. ложки.

Приготування

Видаляємо зі сливи кісточки, з помідорів знімаємо шкірку, а цибулю розрізаємо на чотири частини. Пропускаємо складники через м’ясорубку. Переливаємо пюре в каструлю і варимо 2 години на помірному вогні, час від часу помішуючи.

Подрібнюємо у м’ясорубці очищений від насіння перець, часник і петрушку. Додаємо цю часникову суміш до томатно-сливового пюре – разом із сумішшю перців, лавром, оцтом, цукром і сіллю. Перемішуємо і готуємо близько 45 хвилин, до загусання. Наприкінці видаляємо лаврові листи з готового соусу. Кисло-солодкий сливовий домашній кетчуп можна закрити на зиму або використати одразу, подавши до м’яса, птиці, риби, пасти, картоплі фрі, бургерів або сандвічів.

Лайфгак

Для надання кетчупу більшої гостроти варто додати до рецептурного складу ще один пекучий перець. Зберігати відкритий кетчуп треба в холодильнику, де він збереже смак, колір і аромат.

Як приготувати класичний томатний домашній кетчуп на зиму, дізнайтеся з нашої кулінарної поради:

Домашній кетчуп на зиму: класичний рецепт

Де кетчуп вважають національною святинею і в якій країні його зневажають, читайте у нашому матеріалі за посиланням:

Хто придумав кетчуп?

Про еволюцію короля приправ ми розповідали тут:

Захоплива історія кетчупу: від ліків проти діареї – до улюбленої приправи

WhatsappTelegramViberThreads

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати