Тости болоньєзе: рецепт з італійським акцентом

Для цієї смачної закуски треба підсмажити і протушкувати у томатному соусі м’ясний фарш, а потім викласти його на грінки і посипати зверху тертим сиром.

В рецептах тостів здебільшого використовуються ковбаси або продукти зі збереженою структурою шматкового м’яса – бекон (малосольна свинина з прошарками сала зі свинячої грудинки) або шинка (м’ясний продукт із просоленого і копченого свинячого стегенця або яловичини, індички чи курки). А в цій страві треба знати, як готувати болоньєзе – італійський соус з яловичого фаршу, панчетти (в’яленої свинячої грудинки), овочів (цибулі, моркви, селери), томатів, червоного вина й іноді молока. Жителі Болоньї традиційно готують такий м’ясний соус для італійської пасти. Для тостів болоньєзе так само треба обсмажити яловичий фарш із цибулею, морквою та селерою, додати томатну пасту (червоне вино або молоко додавати не обов’язково) і тушкувати до готовності.

Інгредієнти: нежирний яловичий фарш – 500 г; цибуля – 1 шт.; томатна паста або подрібнені помідори у власному соку – 400 г; морква та селера – 450 г; нарізаний хліб для тостів – 1250 г; тертий сир пармезан – 150 г; рослинна олія – для смаження; сіль та перець – на смак; базилік – для оздоблення.

Приготування

Подрібнюємо цибулю, моркву та селеру.

Розігріваємо в сковороді трохи олії, припускаємо в ній впродовж хвилини-двох подрібнену цибулю, додаємо фарш і смажимо до коричневого кольору, помішуючи і розбиваючи грудочки фаршу дерев’яною лопаткою.

Додаємо порізані томати або томатну пасту та подрібнені овочі, доводимо соус до кипіння, зменшуємо вогонь і тушкуємо без кришки 10 хвилин або до загустіння.

Підсмажуємо скибочки хліба на сковороді або в тостері до хрусткої золотавої скоринки і викладаємо на підсмажені тости соус болоньєзе. Посипаємо тости болоньєзе тертим сиром (пармезаном або іншим) і прикрашаємо листочками базиліку.

соус болоньєзе

Лайфхак

У рецепті болоньєзе можна використовувати суміш яловичого та свинячого фаршу, а також овочеву суміш із моркви, селери, цукіні, цвітної капусти, зеленого горошку чи спаржевої квасолі. При додаванні в соус томатної пасти треба долити трохи води або бульйону. Якщо накрити соус зверху другою грінкою, щоб начинка опинилася всередині, то перед подачею такий сандвіч можна буде розігріти. Рецептами тостів дозволяється замінити тостовий хліб лавашем. Замість підсмажених тостів можна подати соус болоньєзе зі спагеті чи іншою пастою.

WhatsappTelegramViberThreads

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати