Кукурудзяні зерна є багатими на вітаміни А, групи В, С, Е, D, К і РР. У кукурудзі міститься чимало харчових волокон, клітковини, магнію, калію та фосфору. Цей продукт знижує ризик інсульту і тому обов’язково має бути у раціоні людей середнього та старшого віку.
Інгредієнти: борошно — 1 склянка, полента (дрібна кукурудзяна крупа) — 1 склянка, консервована кукурудза — 400 г, кефір — 1,5 склянки, яйце — 1 шт., цибуля-шалот — 3 шт., натертий пармезан — 2 ст. ложки, дрібно порубана петрушка — 1 ст. ложка, домашній майонез — ½ склянки, лайм — 1 шт. (потрібні і сік, і цедра), розпушувач — 1 ч. ложка, сухий мелений перець чилі — ¼ ч. ложки, олія — для смаження.
Змішуємо в мисці просіяне борошно, розпушувач, кукурудзяну крупу, пармезан, петрушку і чилі. Зробивши заглиблення в центрі сухої суміші, вливаємо кефір та розмішане яйце. Перемішуємо всі компоненти до однорідної маси. Вмішуємо в тісто подрібнену цибулю-шалот (вона має більш м’який смак порівняно з ріпчастою цибулею) і кукурудзу.
На розігріту пательню наливаємо олію для смаження і по ¼ склянки тіста на кожну оладку. Смажимо оладки на середньому вогні по 2 хвилини з обох боків.
Змішуємо майонез, подрібнену цедру та сік лайма: це буде той соус, з яким подаватимемо кукурудзяні оладки до столу.
Лайфхак
Експерти з харчування стверджують, що свіжі, заморожені та консервовані зерна кукурудзи мають однакову поживну цінність, але консервовані зерна перед використанням у стравах треба ретельно промивати водою, щоб зменшити в них вміст натрію.