Чернігівський рецепт: млинці без борошна

Особливість цих оригінальних українських налисників під заливкою із вершкового масла – у нестандартному способі приготування та незвичайних компонентах.

FacebookTwitterLinkedinTelegram

На відміну від інших тонких млинців, їхній чернігівський різновид випікається не лише на пательні, а ще й у печі чи духовці. До того ж в них немає ні грама борошна – тісто чернігівських налисників складається з молока і просіяного крохмалю. Своєрідною в цих млинцях є навіть сирна начинка: до неї, як і до тіста, додають багато яєць.

Інгредієнти тіста: яйця – 10 шт., крохмаль – 500 г, молоко – 1 л, цукор – 5 ст. ложок, сіль – 1 ч. ложка, олія – ​​5 ст. ложок, вершкове масло для запікання – 200 г.

Інгредієнти начинки: сир – 1 кг, яєчні жовтки – 3 шт., цукор – 5 ст. ложок.

Просіюємо через сито крохмаль. Збиваємо з цукром яйця (до піни), вливаємо в них молоко та олію. Ретельно перемішуємо. З’єднуємо з молочно-яєчною сумішшю крохмаль і знову перемішуємо до однорідності.

Виливаємо частинами млинцеву суміш на розпечену сковороду, повністю покриваючи її дно. Цей етап приготування назвемо смаженням, адже пекти млинці надалі маємо ще у духовці (у селах раніше цю страву готували в печі).

Сир для начинки перетираємо з цукром та яєчними жовтками. Викладаємо начинку на млинці, закручуємо їх у трубочки, загортаючи краї всередину, і складаємо у вогнетривку форму для випікання.

Заливаємо млинці розтопленим вершковим маслом і запікаємо 20 хвилин при температурі 180°C.

Готову страву подаємо зі сметаною.

Лайфхак

Щоб у процесі приготування млинці не прилипали, пательню треба попередньо прожарити з сіллю.

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ПІДПИСКА

Підпишіться на розсилку, щоб отримувати щотижневий дайджест.

RU