У складі м’якоті осіннього плода є калій, магній, цинк, вітаміни A, C, E, К і групи В. Низькокалорійна городина допомагає контролювати вагу, виводить токсини з організму і покращує сон. Найсмачніша гарбузова каша готується з замоченого пшона з молоком, вершковим маслом, сухофруктами і медом. Водночас можна обмежитися пісним набором інгредієнтів: гарбузова каша з пшоном, курагою та чорносливом не містить зайвих калорій і чудово смакує.
Інгредієнти: гарбуз – 600 г; пшоно – 200 г; молоко – 1 л; сухофрукти (родзинки, чорнослив, курага) – 100 г; вершкове масло – 100 г; сіль – дрібка; цукор – 3 ст. ложки; мед – на смак (за бажанням).
Приготування
Щоб зварити гарбузову кашу з пшоном та сухофруктами, треба промити та замочити пшоно, а гарбуз нарізати дрібними кубиками. Попередньо декілька разів промиваємо пшоно. Щоб позбутися гіркоти, заливаємо крупу на 5 хвилин окропом, промиваємо востаннє і зливаємо воду.
Підготовка гарбуза зводиться до очищення його від насіння та шкірки і подрібнення м’якоті. Коли складники підготовлені, можна варити гарбузову кашу з пшоном. Викладаємо у каструлю промиту крупу та гарбуз, додаємо воду, сіль, цукор і вливаємо молоко.
Ставимо на тихий вогонь і варимо під кришкою, помішуючи, впродовж 50 хвилин до готовності, а наприкінці всипаємо промиті та подрібнені чорнослив з курагою чи родзинками і варимо ще 10 хвилин, щоб сухофрукти розм’якшилися. При подачі додаємо шматочок вершкового масла і мед.

Лайфхак
Для отримання кремової текстури варити гарбузову кашу з пшоном варто з більшою кількістю молока або води. Молоко можна долити після випаровування рідини. Подавати страву треба гарячою, оздобивши порцію для аромату та додаткової ситності подрібненими лісовими чи волоськими горіхами. Сухофрукти перед додаванням до каші треба на 10 хвилин замочити у теплій воді, а потім порізати на шматочки. Що більше різновидів сухофруктів буде використано у рецепті гарбузової каші, то більш насиченим вийде її смак.
Інші рецепти страв з гарбузом дивіться тут:
Осінні смаколики: гарбузово-картопляні деруни
Сонце на тарілці: рецепт гарбузового крем-супу
Король осіннього столу: актуальні рецепти з гарбузом
Осінній рецепт: гарбузово-вівсяний пиріг
Вмикаємо духовку: рецепт курятини, запеченої з гарбузом
Гарбузовий пиріг: рецепт в американських традиціях
«Зірка сезону»: рецепт запеченого гарбуза з куркою й овочами






