Рецепт тортильї: картопляна запіканка по-іспанськи

Іспанська тортилья нагадує омлет із картоплею і, на відміну від однойменних мексиканських борошняних коржиків, є ситною їжею з бульб, цибулі та яєць.

FacebookTwitterLinkedinTelegram

Картоплю варто включати до раціону через високий вміст необхідного для організму холіну. По цій речовині бульба займає другу позицію після таких важливих білкових продуктів як м’ясо та соя. У поєднанні з жирами холін стає компонентом фосфоліпідів – будівельного матеріалу клітинних мембран. Нейромедіатор ацетилхолін забезпечує скорочення м’язів, нормалізує серцевий ритм та розширює кровоносні судини. А стійкий крохмаль у картоплі є натуральним пребіотиком – засобом для оздоровлення мікробіологічного середовища шлунково-кишкового тракту. Внаслідок вживання картоплі покращується метаболізм, знижується вміст цукру в крові та руйнуються відкладення жиру. І це далеко не всі корисні властивості бульби, тоді як іспанська картопляна запіканка поєднує поживний потенціал усіх своїх корисних складників.

Інгредієнти (на 4 порції): картопля 5 шт., яйця 5 шт., цибуля ріпчаста  1 шт., оливкова або соняшникова олія (для смаження) 150 г, чорний мелений перець і сіль на смак.

Обсмажуємо в олії неочищений зубчик часнику. Додаємо до нього на пательню нарізану на дрібні шматочки очищену та вимиту картоплю, а за кілька хвилин – і цибулю. Перемішуємо та готуємо ще п’ять хвилин. Виймаємо часник. Перекладаємо картоплю з цибулею в друшляк і чекаємо п’ять хвилин, щоб позбавитися надлишку олії.

Трохи збиваємо яйця, солимо їх, перчимо і перемішуємо. У яєчну суміш викладаємо обсмажену картоплю і знову перемішуємо.

Високу тортилью готуємо у товстостінній сковороді з високими бортами або у чавунному казані діаметром 17–20 см. Розігріваємо 3 ст. ложки олії, змастивши нею дно та стінки посуду. Виливаємо яєчно-картопляну суміш, розрівнюємо і готуємо на середньому вогні п’ять хвилин, доки вона не почне густіти.

Коли тортилья «схопиться», накриваємо її тарілкою і перевертаємо сковороду чи казан, викладаючи страву підсмаженою стороною догори. Потім обережно зрушуємо тортилью знову на сковороду або в казан і обсмажуємо ще впродовж трьох хвилин із іншого боку. Так перевертаємо тортилью тричі.

Готову страву викладаємо на тарілку і за десять хвилин пригощаємося. Іспанська тортилья є однаково смачною у гарячому та холодному стані.

Лайфхак

Щоб тортилья вийшла більш соковитою, треба обов’язково посолити яйця перед тим, як з’єднати їх із картоплею – це допоможе втримати вологу при приготуванні страви.

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ПІДПИСКА

Підпишіться на розсилку, щоб отримувати щотижневий дайджест.