Картопляні зрази: рецепт із яйцем та зеленою цибулею

Цей кулінарний виріб нагадує водночас пиріжки з картоплею і з яєчно-цибульною начинкою, але перевершує їх за смаком та ніжністю консистенції через меншу кількість борошна у складі.

FacebookTwitterLinkedinTelegram

Своєрідні котлети з начинкою з варених яєць та вітамінної цибулі формуються з картопляного пюре і швидко смажаться до рум’яної скоринки. Зрази подаються в гарячому стані і просто тануть у роті. А крім приємного післясмаку (хочеться ще) організм отримує від такої страви тривале насичення та багато корисних речовин для здоров’я. Зокрема, у 100 г картоплі міститься 421 міліграм калію – 33% його добової потреби. Цей важливий для життя нутрієнт бере участь у проведенні по клітинах електричних імпульсів, тобто відповідає за м’язову та нервову діяльність.

Інгредієнти: картопля – 450 г, яйця – 3 шт., зелена цибуля – 5 г, борошно – 50 г, олія – ​​50 мл, сіль і чорний мелений перець – на смак.

Для страви потрібно попередньо зварити круто і остудити два з трьох яєць (одне залишаємо сирим), а зварену картоплю остуджуємо після того, як її розімнемо (гарячою) в пюре.

В охолоджене картопляне пюре вбиваємо сире яйце, солимо і перемішуємо. Всипаємо в пюре борошно і знову перемішуємо. На цьому картопляна маса буде повністю підготовленою.

Охолоджені варені яйця чистимо, подрібнюємо і скидаємо в миску. Додаємо до яєць подрібнену зелену цибулю. Перчимо начинку та перемішуємо.

Присипавши робочу поверхню борошном, викладаємо порціонну частину картопляної маси (шосту її частину). Сформувавши коржик, викладаємо у його центр 1 ст. ложку яєчно-цибульної начинки. Ліпимо зрази: з’єднуємо краї коржів над начинкою і надаємо виробам овальної форми, як у котлет.

Розігріваємо в сковороді олію і на помірному вогні обсмажуємо картопляні зрази по п’ять хвилин з обох боків.

Гарячі зрази відразу виставляємо на стіл (подаємо зі сметаною) – у такому стані вони краще насичують, а остиглі зрази так легко проковтнути, що ризикуємо з’їсти їх більше, ніж треба.

Лайфхак

Яйця круто для начинки потрібно варити 8 хвилин після закипання води. Дрібну картоплю варимо цілою, а розрізаємо для варіння лише великі бульби. До м’якості картоплю слід варити в киплячій підсоленій воді близько 25 хвилин, а зайва вода зразам не потрібна, її зливаємо (вона може знадобитися для супу).

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ПІДПИСКА

Підпишіться на розсилку, щоб отримувати щотижневий дайджест.