Назад у молодість за 5 секунд: штучний інтелект від Disney змінює вік акторів на відео

FacebookTwitterLinkedinTelegram

Аби показати, яким кіногерой був у молодості або буде у старості, знімальні групи витрачають чимало зусиль та коштів. До останнього часу такі операції були працемісткими, але далеко не завжди досконалими. Дослідницька група компанії Disney розробила інноваційний інструмент для розв’язання цієї проблеми.

Тепер на допомогу відеоредакторам, котрі чаклують над віковими метаморфозами екранних образів, прийде нейронна мережа FRAN (що означає: мережа омолодження обличчя). Цей інструмент штучного інтелекту змінює вік героя на відео за лічені секунди, розповіло видання Designboom.

bezыmyannыj 3 - Наука&Техніка - 50Plus

Чарівний цифровий помічник для професіоналів кіноіндустрії

Дослідницька група Disney, до якої входять Гаспар Зосс, Прашант Чандран, Ефтіхіос Сіфакіс, Маркус Гросс, Пауло Готардо та Дерек Бредлі, вважає свій винахід «першим практичним, повністю автоматизованим та готовим до виробництва засобом зміни віку на відеозображеннях».

Якщо раніше перетворення персонажів на молодших або старших займало купу часу, нині необхідної зміни можна досягнути лише одним кліком миші.

3 1 - Наука&Техніка - 50Plus

FRAN оперує величезним банком даних зі згенерованими різновіковими обличчями. За допомогою інструмента для сегментації зображень U-Net нова нейромережа від Disney віртуозно визначає, як змінюватимуться ті чи інші частини обличчя з віком або при омолодженні.

4 2 - Наука&Техніка - 50Plus

До речі, FRAN може показувати реалістичні результати у віковому діапазоні від 18 до 85 років.

Разом з розповіддю про своє дослідження група опублікувала красномовне відео. Судячи з побачених кадрів, нейромережа майстерно справляється зі збільшенням або зменшенням віку осіб на екрані, коли вони, зокрема, рухають головою або змінюють вираз обличчя.

Попри перші успіхи, продемонстровані ШІ, дослідники вважають за необхідне й надалі налаштовувати та вдосконалювати певні можливості FRAN. Приміром, розробникам доведеться додатково попрацювати над ефектом посивіння волосся.

1 2 - Наука&Техніка - 50Plus

Так чи інакше, а FRAN незабаром зарекомендує себе як чарівний цифровий помічник для професіоналів кіноіндустрії. Він залишить в її минулому тонни невикористаного гриму. Та заощадить чималі гроші, що витрачаються на змінювання віку акторів на екрані.

Фото: © DisneyResearch|Studios

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ПІДПИСКА

Підпишіться на розсилку, щоб отримувати щотижневий дайджест.

RU