Архітектори створили в метавсесвіті соціальні простори на кшталт караван-сараїв

Користувачі цих поглиблених версій віртуальної реальності зможуть спілкуватися, торгувати, відвідувати концерти, виставки, лекції, вечірки та фестивалі.

FacebookTwitterLinkedinTelegram

Провідні архітектурні студії Grimshaw, HWKN, WHY та Farshid Moussavi відгукнулися на запрошення метавсесвіту Pax.world та розробили для нього оригінальні соціальні простори.

Метавсесвітом називають віртуальний простір, в якому люди взаємодіють одне з одним та із цифровими об’єктами через свої аватари за допомогою технологій віртуальної реальності.

Френк Фіцджеральд, засновник компанії Pax.world, зазначив, що цей метавсесвіт для дорослих дає людям можливість торгувати, спілкуватися та знайомитися з надбаннями культури на віртуальній платформі.

hwkn interior final 852x480 1 - Дизайн&Архітектура - 50Plus

Узгодивши свої креативні ідеї з Френком Фіцджеральдом, вище названі архітектурні студії створили для Pax.world неймовірні соціальні простори. А за основу взяли архетипи стародавнього Шовкового шляху, як-от караван-сарай, пустеля, оаза, древо життя тощо.

Кожна архітектурна студія розробила свій так званий метасарай на Шовковому шляху. У цих соціальних просторах користувачі метавсесвіту зможуть знайомитися, здійснювати комерційні операції та відвідувати культурні заходи, розповіло видання Dezeen.

Тут люди стають найяскравішою версією самих себе

Засновник Pax.world Френк Фіцджеральд став залучати дизайнерів та архітекторів до створення просторів у метавсесвіті під час коронавірусного карантину. Саме тоді він розчарувався у недосконалості відеоконференцій щодо ведення бізнесу та спілкування.

Тепер його метавсесвіт вже має купу нагород та претендує на звання першого у світі справжнього віртуального суспільства. А створені Pax.world соціальні простори – так звані метасараї – дарують користувачам можливість відвідувати концерти, виставки, лекції, вечірки та фестивалі у фантастичних віртуальних будівлях.

grimshaw cam 01 v03 final 852x480 1 - Дизайн&Архітектура - 50Plus

Студія Grimshaw спроєктувала свій простір на основі даних, що генеруються взаємодією з користувачем. Дивовижний прямокутний метасарай, розроблений архітекторами студії, ширяє в повітрі. Його відвідувачі потрапляють всередину крізь сферичні ворота. Цей віртуальний простір призначений передусім для ділових та культурних взаємодій, пояснили у Grimshaw.

Архітектори зі студії HWKN запропонували дизайн багаторівневого шестикутного простору, що розташувався в пустелі. У цій конструкції є гігантський амфітеатр для концертів, мистецькі галереї без стін та конференц-зали просто неба.

hwkn exterior final 852x480 1 - Дизайн&Архітектура - 50Plus

У метасараї Farshid Moussavi Architecture є приміщення для проведення заходів, що розташовані навколо трьох великих круглих дворів. Споруди мають дзеркальні фасади, в яких відбиваються навколишні краєвиди.

Фахівці WHY спроєктували простір для художніх галерей з інтерактивним квітучим садом, каменями, водоспадами та древом життя у центрі. Воно проростає назовні крізь отвір в даху. Споруду оточують басейни з острівцями.

Як вважає представник WHY Андрій Стоїч, ці простори призначені для того, щоб бути місцем, де люди можуть стати найяскравішою версією самих себе.

enscape 2022 09 15 16 27 1743 852x479 1 - Дизайн&Архітектура - 50Plus

Компанія Pax.world й надалі охоче запрошуватиме дизайнерів та архітекторів для створення соціальних структур у метавсесвіті.

Нагадаємо, що видавництво Oxford University Press назвало метавсесвіт другим за популярністю словом 2022 року. Першим став вираз «режим гобліна».

Фото: Pax.world

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ПІДПИСКА

Підпишіться на розсилку, щоб отримувати щотижневий дайджест.