Сон у стосунках: що слід враховувати

FacebookTwitterLinkedinTelegram

Опитування 2000 британців показало, що 63% пар стверджують про наявність напруги у відносинах через різницю у тривалості сну. Як виявилося під час дослідження, жінки проводять в ліжку на годину більше, ніж чоловіки. Проте, саме така тривалість сну краща для них, як зазначають науковці.

Різна тривалість сну залежно від статі

В середньому жінки сплять близько 8 годин, тоді як чоловіки – лише 7. І це може сприяти сваркам у стосунках, що і підтвердили 6 із 10 опитуваних пар. За їх словами, саме дисбаланс сну призвів до напруги у їхніх відносинах. Результати показали, що більша частина опитуваних спала окремо, щоб трохи заплющити очі, а кожен десятий вирішив використовувати окремі спальні.

Сон у жінок довше, ніж у чоловіківОпитування щодо звичок сну показує, що 60% жінок зазвичай лягають спати раніше, ніж їхні партнери. При цьому 66% чоловіків прокидаються раніше вранці, оскільки їм потрібно менше сну.

Національна служба охорони здоров’я рекомендує спати від семи до дев’яти годин на ніч, хоча й попереджає, що чимало хто може мати проблеми з безсонням. З повідомленнями опитуваних, найбільше за все їх сну заважає спека. У цьому зізналися 64% чоловіків та 62% жінок. Світло, стрес, шум, хропіння, відвідування туалету та домашні тварини були серед інших чинників, які найчастіше за все сприяли перерві сну.

Як зберегти добрий сон у парі?

Як зазначає видання Daily Mail, результати опитування свідчать, що секс може допомогти тим парам, хто важко засинає. За словами опитуваних виявилося, що 76% жінок і 82% чоловіків краще сплять після інтимної близькості.

Сон у паріВсім добре відомо, наскільки хороший сон важливий для загального добробуту людей. Результати опитування показують, що люди менше сплять, особливо у спекотні літні місяці, і чимало пар мають відмінний режим сну.

На думку дослідників, дисбаланс сну може спричинити великі проблеми у стосунках, бо інтимність неминуче страждає, коли люди у парі сплять окремо. Однак експерти припустили, що жінкам потрібно спати більше, ніж чоловікам, оскільки вони виконують багато завдань і використовують свій мозок більше, ніж чоловіки. Як зазначає професор Джим Хорн, саме тому потреба жінок у сні вища.

Фото: pixabay.com

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ПІДПИСКА

Підпишіться на розсилку, щоб отримувати щотижневий дайджест.

RU