Ідеальний сендвіч: яким він має бути?

FacebookTwitterLinkedinTelegram

Чимало людей у світі полюбляє сендвічі. Проте, якими саме повинні бути бутерброди, що нерідко замінюють традиційний обід, щоб їх можна було вважати найкращими? Дослідники провели опитування серед 2000 жителів США та виявили дивовижний рівень консенсусу щодо найкращих інгредієнтів для сендвіча.

Ідеальна начинка для сендвіча

Згідно з отриманими результатами, для ідеального бутерброда потрібні скибочки помідорів (54% опитаних), сир чедер (39%) та шварцвальдська шинка (39%). Попри те, що чимало людей полюбляють кетчуп, доволі мало опитуваних рекомендували б додавати його у холодний бутерброд з шинкою.

Проте це ще не все, що виявило нове опитування. Більшість опитуваних (58%) також хотіла б, щоб їхні сендвічі були підсмаженими. Двоє з трьох опитуваних (67%) стверджували, що могли б прожити лише на бутербродах протягом повного тижня.

Найкращий сендвічОпитані також продемонстрували загальну думку щодо овочевих начинок, які входять до сендвіча: цибулі (54%) та огірка (51%). Що стосується приправ, то 58% прихильно сприйняли соус для барбекю, майонез і медову гірчицю, а найменш улюбленою є заправка ранчо (26%).

Шварцвальдська шинка поділилася рейтингом сприятливості з медовою індичкою, медовою та звичайною шинкою, що посідають друге місце (39% схвалення). Що стосується сирів, то найпопулярнішими після чедеру були швейцарський та американський (по 36% схвалення на кожний). Альпійський твердий швейцарський сир Грюйер займає нижню частину списку (лише 1% схвалення).

Попри те, що має значення те, що всередині, багато споживачів віддає перевагу бутербродам із цілозернового хліба (37%), закваскою (36%) або багатозерновим хлібом (33%). Зважаючи на зростання вартості продуктів, більшість опитаних перейшли на приготування бутербродів вдома.

Сендвіч як економічна цінна їжа

Серед респондентів 67% сказали, що вони особисто відчувають, що сендвічі мають хорошу економічну цінність, забезпечуючи «білкові варіанти, які є водночас смачними та доступними». Для 42% із 2000 опитаних скорочення витрат на тлі зростання цін на харчові продукти викликало дедалі більше занепокоєння. При цьому 67% (більшість у дві третини голосів) погодилися, що бутерброди є надійною, економічною їжею, яку вони жадають приблизно 4 рази на тиждень.

Солодкий сендвічОднак, як зазначає видання Daily Mail, серед усього цього консенсусу були чіткі ідеологічні розбіжності. Віддавали перевагу простішим начинкам і описували свій підхід до сендвічів як «мінімалістичний» 29% опитуваних. Ще 27% визначили себе як «любителів солоного», на відміну від 15%, які є любителями солодощів на бутерброді.

Сендвіч – доступний і зручний варіант, незалежно від того, коли люди знаходять хвилинку у своєму щільному графіку, щоб поїсти. Більшість опитаних (59%) висловилася на користь того, щоб насолоджуватися цими бутербродами у нетрадиційний час, поза обідом. Чимало з них повідомила, що полюбляє їсти сендвічі у комфорті власної домівки, тоді як приблизно така ж сама кількість опитуваних надала перевагу громадському парку.

Фото: pixabay.com

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ПІДПИСКА

Підпишіться на розсилку, щоб отримувати щотижневий дайджест.

RU