Ніжний персиковий: Pantone назвав колір 2024 року

FacebookTwitterLinkedinTelegram

Pantone оголосив, що 2024 року личитиме «оксамитовий і ніжний персиковий». Цей колір асоціюється із насолодою та бархатистою м’якістю фруктів, кажуть експерти. А також «збагачує розум, тіло та серце».

Ніжний персиковий, що в таблиці Pantone значиться як 13-1023 Peach Fuzz, є теплим і затишним. Він підкреслює наше прагнення до єднання з іншими людьми, зазначили в інституті.

Персиковий відтінок

Також цей проникливий персиковий відтінок нагадує про турботу і душевне спілкування, розповіло видання Designboom. Відтінок 13-1023 Peach Fuzz – це «подарунок почуттям, що створює симбіотичний зв’язок між нашим смаком, зором, дотиком та запахом», зауважили співробітники Pantone у соцмережах.

Леатріс Ейсман, виконавчий директор Інституту кольору Pantone, так прокоментувала цей вибір: «Колір випромінює теплоту та сучасну елегантність. Він резонує з емпатією, пропонує тактильні обійми та легко поєднує молодість із вічним».

Ніжний персиковийНагадаємо, що кольором 2023 року, за версією Pantone, був малиново-червоний: Viva Magenta.

Інститут Pantone обирає кольори року, починаючи з 2000-го. Це відбувається на секретних зустрічах в одній з європейських столиць. На думку експертів інституту, головний колір року має відображати дух часу. Певне, Peach Fuzz уособлює тепло та ніжність, яких так потребує сучасний світ.

Фото: designboom.com

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ПІДПИСКА

Підпишіться на розсилку, щоб отримувати щотижневий дайджест.