Як почуватися щасливішим: п’ять простих порад

Науковці стверджують, що можна навчитися бути щасливим; для цього лише потрібно дотримуватися кількох правил.

FacebookTwitterLinkedinTelegram

Більшість людей ототожнює великі статки з найвищим відчуттям щасливості.  Але в рейтингу чинників щастя гроші – аж ніяк не на першому місяці. Нещодавно вчені Пенсильванського університету (США) дійшли висновку, що пріоритетним фактором щастя є не рівень фінансового добробуту, а емоційне благополуччя.

Тим часом дослідники Бристольського університету (Велика Британія) дійшли висновку, що можна навчитися бути щасливим. І теж – без допомоги великих грошей. Науковці проаналізували анкети респондентів, котрі прослухали курс «Наука щастя». Після цього вчені сформулювали п’ять простих порад, які допомагають підвищити рівень щасливості.

zhinky smiyutsya - Спосіб життя - 50Plus

 

Розмовляйте з незнайомцями

Зазвичай люди ухиляються від розмов з чужинцями. Проте короткі бесіди з незнайомцями можуть чарівним чином покращити наш настрій. Нехай співрозмовником стане людина, що продає каву, перукар або сусідка в купе потяга. Цей ефект пояснюється тим, що всі ми – соціальні істоти, які отримують користь навіть від таких коротких взаємодій.

Витрачайте більше грошей на інших

Дослідники стверджують, що подарунки іншим людям збуджують центри винагороди в нашому мозку навіть активніше, ніж витрати на себе.

podarunky - Спосіб життя - 50Plus

Спілкуйтеся з природою

Проведення часу на природі надзвичайно важливе для того, щоб почуватися щасливішим, розповіло видання Daily Mail. Адже завдяки спілкуванню з нею відключаються ділянки мозку, що пов’язані з негативними роздумами.

vidpochynok bilya ozera - Спосіб життя - 50Plus

Частіше кажіть слово «дякую»

Звичка регулярно дякувати – людям, обставинам, долі – також допомагає стати щасливішим. А ще вона сприяє зниженню кров’яного тиску, покращенню сну та полегшенню болю. Тому можна взяти собі за правило – щовечора записувати в нотатник бодай три речі, за які протягом дня ми відчували вдячність.

Будьте добрими до інших

Будьте добрими до інших людей. Дослідники стверджують, що доброта та емпатія підвищують рівень щастя і тих, хто їх отримує, і тих, хто їх виявляє.

Фото: pexels.com

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ПІДПИСКА

Підпишіться на розсилку, щоб отримувати щотижневий дайджест.