Доктор Том Кроуфорд з Оксфорду вивів формулу ідеального сніданку для того, щоб туристи отримували максимальну користь від готельної їжі.
Ідея такої формули навідала пана Кроуфорда після того, як він дізнався, що чверть британців відкладають свої плани через те, що переїдають на сніданку у форматі шведського столу.
Що передбачає формула ідеального сніданку
Попри поширену думку, доктор Том Кроуфорд вважає, що сніданок завжди потрібно починати з гарячої їжі, а не холодної.
А ось погана новина для любителів повалятися в ліжку. Математик стверджує, що ідеальний сніданок повинен починатися рівно о 08:17. Формулою передбачено також, що саме слід їсти та в якому порядку. На думку пана Кроуфорда, є декілька ключових складових шведського столу, з-поміж яких найважливішу роль відіграють тип і кількість їжі, а також час початку сніданку та кількість часу, витраченого на нього.
У формулі представлена кожна з цих змінних, розповіло видання Daily Mail. А оптимальне рішення ґрунтується на звичках середньостатистичного відпочивальника.
Отже, щоб отримати найкращі враження від шведського столу, потрібно прийти на сніданок о 8:17 ранку та з’їсти дві тарілки їжі.
Що має бути в першій тарілці? Один тост, порція яєць, порція квасолі, два шматочки бекону та дві ковбаски (можуть бути й овочеві).
Другу тарілку слід з’їсти через 16 хвилин після першої, щоб покращити травлення. У неї потрібно покласти: дві скибочки копченого лосося, дві порції фруктів, одну випічку та один йогурт. До неї також варто додати мисочку пластівців. Хто б міг подумати: снідати за наукою не так уже і складно!
Фото: pexels.com