Літній рецепт: риба, запечена з фенхелем

Трав'янистий овоч, схожий на кріп, корисний своєю антимікробною дією, а ще він стимулює вироблення жіночим організмом власного естрогену.

FacebookTwitterLinkedinTelegram

Найбільш поживною частиною фенхелю є цибулинна бульба, проте її можна їсти навіть на дієті для схуднення, адже в 100 г продукту — лише близько 30 ккал.

Інгредієнти: рибні тушки (по 350 г кожна) — 4 шт., фенхель — ½ бульби, цибуля ріпчаста — 1 шт., петрушка — 2 ст. ложки подрібненої свіжої зелені, лимон — 2 шт., часник — 1 зубчик, оливкова олія — ¼ склянки, мелений чорний перець і сіль — за смаком.

Змішуємо тонко нарізані фенхель та цибулю з порубаною петрушкою та лимонним соком (з одного лимона вичавлюємо сік, розрізавши плід навпіл, а другий лимон нарізаємо гострим ножом тонкими кружальцями).

Фенхель

Промиваємо рибу в холодній воді та просушуємо рушником. З кожного боку рибних тушок робимо діагональні надрізи на відстані 2 см один від одного. Викладаємо рибу на лист, застелений пекарським папером, і заповнюємо черевці овочевою сумішшю та кружальцями лимона.

Подрібнюємо часник і змішуємо його з оливковою олією, поливаємо цією ароматною сумішшю рибу, перчимо і солимо.

Запікаємо рибу з фенхелем у розігрітій духовці за температури 180°С. За 25 хвилин риба має бути готовою. Подаємо її на подушці з листового салату.

Лайфхак
Готовність риби перевіряємо по рум’яній скоринці і м’якоті, що легко відокремлюється від кісток.

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ПІДПИСКА

Підпишіться на розсилку, щоб отримувати щотижневий дайджест.

RU