Домашній снек: рецепт фруктово-ягідної граноли

У традиційному американському хрумкому сніданку з легко засвоюваним білком поєднуються корисні властивості вівсянки, йогурту, меду, горіхів, персика та лохини.

FacebookTwitterLinkedinTelegram

Якщо діти не люблять вівсяну кашу, обдуріть їх, запропонувавши ту саму страву в іншому стані. Гранола містить плющену вівсяну крупу, запечену до хрусткої кондиції з медом, мигдалем, ягодами та фруктами. Всі компоненти цього поживного наїдку надовго заряджають організм енергією, підвищують гемоглобін і зміцнюють імунітет. Така їжа є корисною для мозку та серця.

Інгредієнти: вівсяні пластівці – 1 склянка, натуральний йогурт – 1 склянка, лохина – 1 склянка, персик – 1 шт., мед – 1 ст. ложка, оливкова олія – 1 ст. ложка, подрібнений мигдаль – 1 ст. ложка.

Вівсяні пластівці перемішуємо з подрібненими мигдальними горіхами, поливаємо рідким медом та оливковою олією. Викладаємо отриману суміш на лист і ставимо в духовку, розігріту до 180°С. Через 20 хвилин основа граноли буде готовою.

Розрізаємо м’якоть персика на шматочки і змішуємо їх із йогуртом. Викладаємо 2 ст. ложки цієї смакоти у креманку, зверху насипаємо 2 ст. ложки граноли, потім – 2 ст. ложки лохини. Повторюємо шари у тому самому порядку.

Прикрашаємо кожну порцію часточкою персика та цілими ягодами лохини. Можна також полити снек медом. Протягом 10 хвилин охолоджуємо заповнені креманки в холодильнику і подаємо корисний сніданок до столу.

Лайфхак

Досягти розсипчастої консистенції граноли допоможе періодичне перемішування вівсяної суміші в процесі запікання.

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ПІДПИСКА

Підпишіться на розсилку, щоб отримувати щотижневий дайджест.

RU