Чатні до качки: рецепт яблучного соусу з чорносливом

Сhatni (у перекладі означає «дуже пряний») – це традиційна індійська суміш із фруктових, овочевих і трав'яних складників, що додається до основних страв.

FacebookTwitterLinkedinTelegram

Гострий яблучний соус із чорносливом подають до птиці, свинини, риби та гарнірів із круп. Чатні з кислих сортів яблук та солодких сушених слив найбільше пасує до качки. Індійський фруктовий соус гармоніює також із сиром, а ще чатні можна мазати на хліб або тости.

Інгредієнти: яблуко сорту «Антонівка» – 1 шт., чорнослив – 5 шт., жирні вершки – 2 ст. ложки, вершкове масло – 1 ст. ложка, перець чилі – щіпка, мелена паприка – щіпка, сіль – щіпка.

Яблуко сорту «Антонівка» не очищаємо, але при використанні інших сортів більш грубу шкірку треба зрізати. Подрібнюємо яблуко на брусочки й обсмажуємо на вершковому маслі до м’якості. Вливаємо на сковороду з яблуком вершки, додаємо подрібнений чорнослив та спеції. Кілька хвилин млоїмо масу на середньому вогні – до легкого загусання.

Лайфхак

Головним критерієм вибору яблук для чатні є тонка шкірка – таку можна не очищати, скоротивши час готування і зберігши вітаміни. А кислоту завжди можна врегулювати за допомогою цукру та лимонного соку або оцту. Якщо соус одразу подаватиметься до столу, тоді краще використовувати лимонний сік, а при приготуванні чатні на зиму буде виправданий оцет.

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ПІДПИСКА

Підпишіться на розсилку, щоб отримувати щотижневий дайджест.

RU