У Нідерландах створили супер’яхту, що легко стає субмариною

FacebookTwitterLinkedinTelegram

Як можна здогадатися з цієї назви, під час роботи над новим проєктом розробники надихнулися романом Жюля Верна «Двадцять тисяч льє під водою».

Торік нідерландська компанія анонсувала створення цього розкішного судна, продемонструвавши дві його іпостасі: супер’яхти та підводного човна. Смілива концепція передбачала перетворення субмарини на яхту і навпаки.

yahta pid vodoyu - Наука&Техніка - 50Plus

Отже, цей гібридний транспортний засіб вартістю близько 25 мільйонів доларів може одночасно виконувати роль дослідницької супер’яхти та субмарини. Він розрахований на 10 пасажирів та сім членів екіпажу. Завдяки потужному дизель-електричному двигуну 37,5-метровий «Наутілус», що важить 1250 тонн, може розвивати на воді крейсерську швидкість близько 17 км/год та долати до 6 тисяч кілометрів. Він також спроможний опускатися на глибину 150 метрів й пересуватися там зі швидкістю 6 км/год із запасом ходу близько 200 км. Nautilus здатний залишатися під водою до 18 годин.

Ця наполовину яхта і наполовину субмарина має розкішний інтер’єр, візуалізаціями якого розробники судна днями поділилися в мережі.

salon yahty - Наука&Техніка - 50Plus

Коли «Наутілус» наполовину занурений в море, верхня палуба залишається відкритою для огляду природних красот. А нижній рівень човна, оздоблений великими ілюмінаторами, надає можливість мандрівникам споглядати дива підводного світу.

Фешенебельний декор інтер’єру гідний п’ятизіркового готелю, розповіло видання Designboom. Атмосферою вишуканості й багатства просякнутий кожен куточок «Наутілуса». Над його дизайном працювали найкращі фахівці міланської студії Officina Armare.

Тут є комфортні дивани від майстрів авторських меблів, а також численні крісла, які можна легко перетворити на спальні місця та подрімати. На мандрівників чекають чотири шикарні гостьові кімнати із зонами відпочинку, робочими нішами, ванними кімнатами та гардеробними. Ліжка в кімнатах розташовані просто біля вікон, крізь які пасажири отримують незабутні враження. Також на судні облаштували елегантну майстер-каюту з усіма можливими зручностями. Підлога у приміщеннях частково вкрита шовковистими килимами. Є на судні й своя обсерваторія, з якої можна насолоджуватися мальовничими краєвидами.

Коли Nautilus виконує роль яхти, він пропонує своїм гостям масивну сонячну палубу, обладнану басейном з прісною водою, баром і розкішним обіднім столом.

Фото:  U-Boat Worx and Officina Armare

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ПІДПИСКА

Підпишіться на розсилку, щоб отримувати щотижневий дайджест.

RU