Нефізичний смартфон: технології майбутнього вже поряд

Представлений нефізичний смартфон виглядає як проєктор, який проектує дзвінки, програми тощо на руки.

FacebookTwitterLinkedinTelegram

Humane AI Pin – проєктор, який можна носити прикріпленим на одязі. Він працює як нефізичний смартфон, проектуючи програми, дзвінки та голосову допомогу на руки або поверхні.

Футуристичний нефізичний смартфон

Нефізичний смартфон створений з нуля за допомогою штучного інтелекту колишнім директором з дизайну Apple Імраном Чаудрі та його командою. Він був представлений на виставці TED2023 у канадському Ванкувері. Шпилька розміром з палець оснащена камерами для сканування та спостереження за оточенням, прихованими датчиками для її активації та вбудованими динаміками.

Під час демонстрування можливостей нефізичного смартфона Чаудрі відповідав на дзвінок від своєї дружини. Шпилька, прикріплена до його піджака, блимала дзвінком на долоні винахідника.

Смартфон на руці

Пан Чаудрі може відповісти на телефонний дзвінок не натисканням зеленої кнопки, яка зазвичай є на смартфонах, а голосом. Він використовує лексичну команду, яка активує функцію підхоплення телефонного дзвінка.

Винахідник додає, що користувачеві навіть не потрібен смартфон чи інша електроніка для підключення до його розробки. Лише потрібно просто носити шпильку-пристрій або прикріпити її на одязі, щоб активувати всі наявні функції.

Humane AI Pin наочно демонструє, що технології стають ще більш футуристичними. Як зазначає видання Designboom, пан Чаудрі планує у найближчому майбутньому по-справжньому випустити проєктор і смартфон, що можна буде носити на собі.

Проєктор із функціональністю смартфона

Humane AI Pin використовує оптичні датчики, які забезпечують взаємодію контекстних і навколишніх обчислень. Це дозволяє розгортати безперебійну, безекранну та сенсорну технологію для носимого проєктора та смартфона.

У іншому випадку демонстрації можливостей інноваційного пристрою пан Чаудрі запитує шпильку, де він може знайти подарунок для своєї дружини. Він робить це, спочатку поклавши палець на пристрій, де розташовані датчики. Через кілька секунд, можливо, в результаті аналізу запитання та пошуку відповіді, Humane AI Pin дає конкретну відповідь (називає острів Гранвіль у Ванкувері).

Смартфон-проектор у вигляді шпильки

Нефізичний смартфон також функціонує як голосовий помічник, крім вебпошуку та швидких запитів. Схоже на те, що він також може стати персональним помічником: наприклад, нефізичний смартфон пана Чаудрі зможе нагадувати користувачеві про його проблеми зі здоров’ям.

Винахідник демонструє цю можливість, тримаючи у руці плитку шоколаду перед шпилькою та запитуючи, чи можна йому з’їсти її. Humane AI Pin у відповідь спочатку надає опис шоколаду, а потім робить висновок, що «враховуючи вашу алергію на цей продукт, ви повинні уникати його».

Пан Чаудрі вважає, що штучний інтелект дає людям величезну можливість змінити своє ставлення до технологій. До того ж це дозволить персональним мобільним комп’ютерам стати швидшими, потужнішими та простішими у використанні. Як додає винахідник, перший пристрій Humane AI Pin дозволить людям брати з собою штучний інтелект скрізь, тому його команда з нетерпінням того моменту, коли запустить його у цьому році.

Фото: designboom.com

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ПІДПИСКА

Підпишіться на розсилку, щоб отримувати щотижневий дайджест.

RU