За вуха не відтягнеш: рецепт горохового супу з копченими ребрами

Навіть якщо за час найдовшого посту ви надто скучили за м’ясом, змінювати пісний раціон після Великодня дієтологи радять поступово – можна почати з цієї м’якої страви.

FacebookTwitterLinkedinTelegram

Горох є дуже поживним і має у своєму складі безліч корисних елементів. Він насичує організм білками, вуглеводами та корисними для травлення розчинними волокнами. У цій бобовій культурі містяться вітаміни групи B, а також C, D, Є, K. Калій у складі гороху сприяє нормалізації кров’яного тиску і запобігає серцево-судинним захворюванням. Крім того, горох містить залізо, мідь, магній, кальцій, кобальт, йод, фосфор і натрій. Гороховий суп сприяє нормалізації рівня цукру в крові і запобігає діабету.

Інгредієнти (у розрахунку на 5-літрову каструлю): горох – 500 г; свинячі ребра – 6 шт.; картопля – 5 шт.; морква – 1 шт.; цибуля ріпчаста – 1 шт.; часник – 5 зубчиків; копчена паприка – 1 ч. ложка; лавровий лист – 2 шт.; сіль – на смак; сухарики та зелень – для оздоблення.

Горох попередньо замочуємо у холодній воді на ніч для розм’якшення, а готувати суп будемо наступного дня.

Копчені ребра промиваємо, розрізаємо по міжреберних проміжках, всипаємо у киплячу воду і варимо з півгодини, знімаючи піну.

Витягуємо ребра з бульйону, знімаємо м’ясо і опускаємо знову в бульйон. Додаємо промитий горох і варимо ще 30 хвилин – до готовності гороху.

Очищуємо і миємо морквину та цибулину. Цибулю подрібнюємо на невеличкі кубики, а моркву нарізаємо соломкою. Трішки обсмажуємо на невеликій кількості олії.

Викладаємо у бульйон із ребрами та горохом картоплю, нарізану невеликими кубиками, і варимо 10 хвилин, а наостанок всипаємо в каструлю обсмажені овочі. Солимо, додаємо лавровий лист і копчену паприку.

Перед поданням до столу посипаємо гороховий суп сухариками та подрібненою зеленню (петрушкою або кропом).

Лайфхак

Щоб твердий сухий горох швидше розварився, замочувати його треба впродовж 6–8 годин у воді з 1 ст. ложкою харчової соди. Суп треба варити до готовності гороху, тобто до такого стану, коли горошини роздавлюватимуться пальцями.

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про цінності та спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ОСТАННІ ЗАПИСИ

НЕ ПРОҐАВ НАЙЦІКАВІШЕ!

Дайджест з найкращими статтями у вашій поштовій скриньці – читайте, коли зручно!

НЕ ПРОҐАВ НАЙЦІКАВІШЕ!

Дайджест з найкращими статтями у вашій поштовій скриньці – читайте, коли зручно!

RU