Робокоп K5: кіборг проти злочинності Нью-Йорка

FacebookTwitterLinkedinTelegram

На найжвавішій станції метро Нью-Йорка з’явився новий охоронець – робокоп, що важить 180 кг. Нового робота-поліцейського представив мер міста – Ерік Адамс. За його словами, впровадження інноваційних інструментів дозволить зробити Нью-Йорк найбезпечнішим містом в Америці, і робокоп K5 може зіграти важливу роль у цьому.

Робокоп для патрулювання у метро

Робот-поліцейський є продуктом каліфорнійського розробника автономних роботів безпеки Knightscope. Він має 4 камери для знімання відео та рухається зі швидкістю 4,8 км/год.

У рамках тестового запуску від мерії міста протягом двох тижнів він буде курсувати станцією метро Times Square – 42 Street, пересадковим вузлом підземки Нью-Йорка, разом з людиною-офіцером. Після цього передбачається патрулювання переходами станції протягом двох місяців.

Як показує статистика, практично в усіх районах Нью-Йорка злочинність зросла порівняно з минулим роком. Попри те, що мер міста, пан Адамс неодноразово заявляв, що його кампанія з розв’язання проблеми була успішною.

Робот-поліцейський Нью-Йорка

За словами пана Адамса, робокоп коштуватиме місту в середньому 9 доларів на годину, що нижче мінімальної зарплати. Робот-поліцейський буде працювати на станції метро Times Square з опівночі до 6 ранку.

Робокоп K5 – один із багатьох проєктів, які місто використовує для виконання передвиборчої обіцянки пана Адамса щодо зменшення злочинності у місті. Робот дебютував у квітні разом із роботизованим поліційним собакою, який, за заявою департаменту, використовуватиметься для навігації у небезпечних ситуаціях.

Пан Адамс каже, що робокоп K5 має також зчитувач номерних знаків. Проте робот не має можливості розпізнавання обличчя у режимі реального часу, що викликає занепокоєння у захисників конфіденційності. Також робокоп має кнопку для з’єднання пасажирів метро з живою людиною у будь-який час, якщо у них є запитання або щоб вони могли повідомити про інцидент.

Не все так чудово, як здається

Пан Адамс у своїй передвиборчій кампанії обіцяв знизити рівень злочинності у Нью-Йорку. Він вважає, що роботи-поліцейські зможуть запобігати злочинцям у місті та сприятимуть порятунку життів.

Однак, як зазначає видання Daily Mail, жителі Нью-Йорка не поділяють цих сподівань мера та занепокоєні запуском робокопів у бетонних джунглях. За словами одного з них, «мешканці міста прагнуть фінансувати бібліотеки та школи, а не дорогі іграшки для поліції Нью-Йорка». Водночас інші жителі Нью-Йорка зауважили, що роботи є «антиутопічними технологіями спостереження».

Фото: dailymail.co.uk

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ПІДПИСКА

Підпишіться на розсилку, щоб отримувати щотижневий дайджест.

RU