Деяким людям слід їсти десять разів на день: дієтологи

FacebookTwitterLinkedinTelegram

І це ще не вся користь від такого стилю харчування, вважають дієтологи.

Хоча переважна більшість людей їсть тричі на день, експерти припускають, що декому краще було б харчуватися від шести до десяти разів. Але меншими порціями.

Питання про те, скільки та як часто потрібно їсти людині щодня, давно обговорюється дієтологами. У своєму недавньому коментарі американська фахівчиня зі здорового харчування Ліндсі ДеСото заявила: для більшості людей триразове харчування є цілком нормальним.

Вона аргументувала свою думку епідеміологічними даними останніх років, які показали, що в цілому триразове збалансоване харчування найбільш тісно пов’язане зі здоровою вагою та меншим ризиком захворювань.

Але, за словами пані ДеСото, існує чимало випадків, коли часта їда невеличкими порціями є оптимальною.

yizha na tarilkah - Спосіб життя, Здоров'я - 50Plus

Що це за випадки?

Такого саме висновку дійшла й команда дієтологів з університетської клініки при Гарвардській медичній школі Brigham and Women’s Hospital в Бостоні (США). Як стверджують дослідники, тим, хто почувається ситим навіть після вживання невеликої кількості їжі, або тим, хто намагається схуднути, варто харчуватися від шести до десяти разів на день.

Також рекомендовано це робити людям, які страждають на гастропарез – рідкісне захворювання, що супроводжується паралічем шлунка, за якого травлення відбувається повільніше.

Пацієнтам із захворюваннями, що викликають шлунково-кишкові симптоми, такі як нудота, блювання або здуття живота, теж радять їсти частіше та потроху.

Більша кількість приймань їжі невеличкими порціями покращує метаболізм та допомагає людям схуднути, стверджують дієтологи.

Іншим передбачуваним плюсом такого харчування також є підтримання стабільного рівня цукру в крові. А це своєю чергою регулює рівень енергії протягом дня та запобігає потягу до солодкого.

Експерти вважають, що й спортсменам часте та дрібне харчування піде на користь.

При цьому науковці зазначили, що такий стиль харчування вимагає додаткових досліджень.

Фото: pexels.com

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ПІДПИСКА

Підпишіться на розсилку, щоб отримувати щотижневий дайджест.

RU