Забави на карколомній висоті: в горах Омана виросте інноваційний курорт

FacebookTwitterLinkedinTelegram

За повідомленням Міністерства житлового будівництва та міського планування Омана, для будівництва курортного району Omani Mountain Destination плановано об’єднати три гірських села.

Багатофункціональний курорт побудують на висоті 2400 метрів у гірському масиві Джебель-ель-Ахдар. Проєкт розробила інженерна компанія Atkins Réalis.

Тут мешкатимуть 8000 осіб і буде створено 5000 робочих місць.

kurort v omani - Дизайн&Архітектура - 50Plus

Яким буде новий високогірний курорт Омана

Отже, три села, що розташовані на гірських вершинах, будуть з’єднані мостами та врізаними в ландшафт стежинами. А основним видом транспорту в цій горбистій місцевості стане канатна дорога.

У рамках проєкту збудують 2527 житлових будинків та 2000 готельних номерів. Також тут з’явиться оздоровче селище, висотний тренувальний центр, амфітеатр, музей та центр біорізноманіття. Курортний район прийматиме в середньому 2000 відвідувачів на день та 2350 відвідувачів із ночівлею.

Серед туристичних розваг Omani Mountain Destination – парк із сільськогосподарськими угіддями та центр екстремальних видів спорту, де можна зайнятися катанням на гірських велосипедах, банджі-джампінгом та скелелазінням.

Крім того, на території Національного мальовничого заповідника спорудять стежку по укосу для відпочивальників-сміливців.

На презентаційних зображеннях Omani Mountain Destination можна побачити простори, обмежені брукованими доріжками та відкритими площами, що чергуються з острівцями зелені та водоймищами.

А тим часом в густонаселених місцинах виростуть нові житлові та громадські будинки, а інфраструктура буде вбудована у схили гір.

vulyczi kurortu v gorah - Дизайн&Архітектура - 50Plus

Екологічність понад усе

Цей високотехнологічний проєкт є ключовою частиною плану «Бачення Оману 2040», метою якого є «досягнення розвиненої, диверсифікованої та сталої національної економіки зі справедливим розподілом результатів розвитку та захистом природних ресурсів». Згідно з цим планом, Оман вкладає значні кошти в туризм та готує для гостей країни численні незабутні враження, розповіло видання Dezeen.

За свідченням високих чиновників країни, Omani Mountain Destination обійдеться у 2,4 мільярда доларів. Курорт націлений на низьке енергоспоживання, що буде передусім можливим завдяки пасивному проєктуванню та джерелам відновлюваної енергії.

Екологічність проєкту передбачає повторне використання матеріалів, за якого в будівництві застосовуватимуть ґрунт гірського масиву. У плані йдеться також про сонячні ферми за межами району, побутові сонячні панелі та відсутність автотранспорту за пішої доступності інфраструктурних об’єктів.

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ПІДПИСКА

Підпишіться на розсилку, щоб отримувати щотижневий дайджест.