Мрія космічного вершника: Японія випустила перші у світі байки, що літають

FacebookTwitterLinkedinTelegram

Називається це технічне диво – ховербайк (або ховерцикл), тобто мотоцикл, що літає та за потреби зависає в повітрі. Мабуть, розробники з японського стартапу Aerwins Technologies – мрійники, що захоплюються науково-фантастичним кіно. Зрештою з їхніх мрій на світ народився небачений досі компактний авіалайнер, в якому ніби злилися в єдине ціле мотоцикл та дрон.

Свою модель XTurismo стартапери без зайвої скромності називають «піонером нового покоління транспорту». На байку можна оминати корки, брати участь у рятувальних операціях та розважальних заходах. Урешті, підлітати до вікна коханої.

2 - Наука&Техніка - 50Plus

І це вже не якась там розробка, що має подолати безліч випробувань. Мотоцикл, що літає, вже продемонстрували на Північноамериканському міжнародному автосалоні в Детройті (США) та запустили у виробництво. Перша партія складатиметься з 200 екземплярів. Плановано також випустити компактнішу версію XTurismo. Покупці, котрі бажають мати таку модель у своєму гаражі, вже зайняли чергу на кілька років уперед.

1 - Наука&Техніка - 50Plus

Що такого особливого у ховербайку

Байк із двома виразними роторами важить близько 300 кг. За півтораметрової висоти його довжина становить 3,7 метрів, а ширина – 2,4 м. Цей металевий жук з маленькими крильцями працює на гібридному двигуні Kawasaki.

Ховербайк витримує 100 кг корисної ваги, тобто розрахований на одну людину. Він розвиває швидкість до 100 км/год та може перебувати в повітрі до 40 хвилин, повідомило видання Designboom.

Коштує інноваційний транспортний засіб близько $777 000. Звісно, що за ці гроші можна придбати автомобіль преміум-класу. Однак, порівняно з японським винаходом, ці автівки мають один істотний недолік: вони не літають.

До слова, виробники обіцяли потроху знижувати ціну на ховербайки. Подейкують, вже за три роки їх можна буде купувати за $50 тисяч.

3 cut photo.ru - Наука&Техніка - 50Plus

За безпеку транспортного засобу відповідають вдосконалені системи управління, допоміжні гвинти рівноваги, датчики для виявлення будь-яких перешкод, панель для інформування водія про положення байку в повітрі тощо.

Увага: ложка дьогтю для водіїв, котрі сплять і бачать себе космічними вершниками. У переважній більшості країн від водіїв такого ховербайку вимагатимуть ліцензію пілота. А в Японії – ні.

Фото: AERWINS Technologies Inc

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ПІДПИСКА

Підпишіться на розсилку, щоб отримувати щотижневий дайджест.

RU