У власному соку: рецепт кавунового желе на зиму

Соковитий, запашний та корисний плодовий десерт можна заготувати про запас, щоб потішити родину літнім смаком у холоди — дізнайтеся, як просто це зробити.

FacebookTwitterLinkedinTelegram

Завдяки вмісту у складі м’якоті 92% води, кавуном можна швидко вгамувати спрагу. А великий запас клітковини та вуглеводів дозволить ефективно позбутися голоду і до того ж не спожити зайвих калорій. Водночас кавун допоможе приборкати апетит і впоратися зі зниженням ваги. Тож готуємо кавунове желе для тривалого зберігання.

Інгредієнти: кавунова м’якоть — 1 кг, цукор — 200 г, швидкорозчинний желатин — 60 г, лимонна кислота — 1 ч. ложка.

Для приготування кавунового желе насамперед потрібно видалити з м’якоті кісточки. Розрізаємо кавун, виймаємо м’якоть і подрібнюємо (можна це робити навіть вручну).

Зливаємо сік у каструлю та проціджуємо. Засипаємо у сік желатин, перемішуємо і чекаємо впродовж 10 хвилин його набухання.

Перекладаємо м’якоть у каструлю з товстим дном, додаємо цукор та лимонну кислоту, перемішуємо і ставимо на вогонь варитися. Коли закипить, зменшуємо вогонь і продовжуємо млоїти ще 5 хвилин, безперервно помішуючи дерев’яною ложкою.

Стерилізуємо банки та кришки. Знімаємо кавунову масу з вогню, додаємо в неї набряклий желатин, розмішуємо до повного розчинення і розливаємо желе в стерильні банки. Закриваємо кришками і перевертаємо, стежачи за тим, щоб рідина не витікала. Коли желе охолоне, то стане густішим.

Зберігати домашню консервацію з кавуна треба у прохолодному місці.

Лайфхак

Темне, провітрюване, сухе та прохолодне місце — сприятливі умови для зберігання свіжого кавуна. При температурі до +8°С та вологості 75% кавуни можна зберегти без псування аж до Нового року, уклавши плоди у скрині з соломою таким чином, щоб вони не торкалися один одного.

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ПІДПИСКА

Підпишіться на розсилку, щоб отримувати щотижневий дайджест.

RU