Італійське слово torta означає круглий хліб або коржик. Назва «торт» вказує на пошарове укладання коржів, просочених кремом або джемом. Однак той самий ефект можна отримати і більш простим способом.
Інгредієнти: печиво (можна прісний крекер) – 300 г; сметана – 500 г; цукор – 200 г; банан – 2 шт.; шоколад – 50 г (за бажанням – для прикраси).
Подрібнюємо банани. Змішуємо їх із цукром та сметаною. Розминаємо в однорідну масу. Додаємо до цього крему подрібнене в крихту печиво і перемішуємо.
Викладаємо суміш у форму, вистелену харчовою плівкою. Плівка має щільно прилягати до форми, інакше торт витікатиме. Щоб загорнути масу зверху, краї плівки мають залишитися досить довгими.
Загортаємо краї плівки і ставимо торт на ніч до холодильника – для стабілізації. На ранок можна виймати із форми виріб, перевернувши його на пласку таріль і знявши плівку.
Перед подачею посипаємо верх торта натертим шоколадом.
Лайфхак
Окрім тертого шоколаду, прикрасити торт можна крихтою печива, кремом, глазур’ю, горіхами або фруктами.