Фурор Всесвітньої виставки в Чикаго 1893 року

FacebookTwitterLinkedinTelegram

Сьогодні день народження колеса огляду – 21 червня 1893 року відвідувачі Всесвітньої виставки в Чикаго вперше прокотилися на цьому атракціоні. Після феєричного успіху Ейфелевої вежі – «родзинки» Всесвітньої виставки 1889 року в Парижі – організатори виставки в Чикаго замислились про споруду, яка могла стати «візитівкою» заходу.

Оголошений конкурс на цю тему не допоміг – інженери навперебій пропонували просто побудувати ще більшу вежу, і лише Джордж Ферріс з Іллінойсу запропонував звести величезне колесо з кабінками для пасажирів. Організатори не дуже вірили в ідею молодого інженера та відмовилися фінансувати проєкт – Ферріс змушений був сам шукати гроші для втілення своєї ідеї.

Частини атракціону були виготовлені в Детройті і поїздами привезені в Чикаго – колесо вийшло діаметром 80 м і було «посаджено» на вісь завдовжки майже 14 м. У кожній із 36 кабінок могло розміститися до 60 людей, а за час виставки на колесі прокотилося близько 1,5 млн відвідувачів, що принесло організаторам майже $730 000 прибутку – божевільні гроші на ті часи!

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ПІДПИСКА

Підпишіться на розсилку, щоб отримувати щотижневий дайджест.