Ікра, але цитрусова

FacebookTwitterLinkedinTelegram

Повна офіційна назва цього фрукту – «австралійський пальчиковий лайм».

Виглядає він незвично, тому фінгерлайм (це його друга назва) привертає увагу з першого погляду. Як бачите, він не схожий на своїх родичів, знайомих нам з дитинства – помаранчі, лимони чи мандарини. Але найцікавіше всередині. М’якоть за структурою нагадує рибну ікру, завдяки чому фрукт має другу назву – лаймова ікра. Смак схожий на звичайний лайм. Ікринки лопаються при жуванні, тому серед цитрусових саме цей лайм є незвичайним.

У середині 90-х років минулого століття з появою моди на азійську кухню кухарі модних ресторанів почали включати його до складу салатів, овочевих та фруктових коктейлів.

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ПІДПИСКА

Підпишіться на розсилку, щоб отримувати щотижневий дайджест.

RU