Секрет приготування смачного шашлику з курятини – незаморожені курячі крила. Обов’язковою умовою є також правильний маринад: його завдання –не так поліпшувати смак м’яса, як пом’якшувати його волокна. Маринувати курятину можна з використанням фруктового соку, кефіру, мінеральної води, алкогольних напоїв (вина, пива, горілки чи коньяку), соєвого соусу, хріну, гірчиці, ароматних трав (кінзи або базиліка) та насіння (прянощів). Зазвичай у маринаді використовують цибулю, часник, імбир, перець і сіль.
Інгредієнти: м’ясисті курячі крильця (охолоджені, але не розморожені) – 1 кг або 10-12 шт.; цибуля ріпчаста – 1 кг; перець чорний і червоний – по 1 ч. ложці; сіль – 1 ст. ложка.
В окремому посуді через м’ясорубку пропускаємо багато цибулі, засипаємо її сіллю і чекаємо 15 хвилин.
Викладаємо в подрібнену цибулю курячі крильця і м’яко перемішуємо руками. Залишаємо м’ясо маринуватися мінімум на годину.
Перед нанизуванням на шампури курячі крила посипаємо червоним та чорним перцем.
Смажимо шашлики на прогорілому вугіллі 15-20 хвилин до появи рум’яної скоринки. Подаємо з тонким лавашем, овочами і зеленню.
Лайфхак
Маринувати м’ясо треба в емальованому або скляному посуді. Миски чи каструлі з алюмінію та пластмаси для маринування м’яса використовувати не можна, адже ці матеріали вступають у реакцію з кислотою і стають небезпечними для здоров’я.
Фото: pexels.com