Готуємо на природі: рецепт курячого шашлику 

Центром весняного відпочинку на свіжому повітрі стають багаття, гітара та приготовані на відкритому вогні курячі крильця, яких забагато не буває.

FacebookTwitterLinkedinTelegram

Секрет приготування смачного шашлику з курятини – незаморожені курячі крила. Обов’язковою умовою є також правильний маринад: його завдання –не так поліпшувати смак м’яса, як пом’якшувати його волокна. Маринувати курятину можна з використанням фруктового соку, кефіру, мінеральної води, алкогольних напоїв (вина, пива, горілки чи коньяку), соєвого соусу, хріну, гірчиці, ароматних трав (кінзи або базиліка) та насіння (прянощів). Зазвичай у маринаді використовують цибулю, часник, імбир, перець і сіль.

Інгредієнти: м’ясисті курячі крильця (охолоджені, але не розморожені)  1 кг або 10-12 шт.; цибуля ріпчаста  1 кг; перець чорний і червоний  по 1 ч. ложці; сіль  1 ст. ложка.

В окремому посуді через м’ясорубку пропускаємо багато цибулі, засипаємо її сіллю і чекаємо 15 хвилин.

Викладаємо в подрібнену цибулю курячі крильця і м’яко перемішуємо руками. Залишаємо м’ясо маринуватися мінімум на годину.

Перед нанизуванням на шампури курячі крила посипаємо червоним та чорним перцем.

Смажимо шашлики на прогорілому вугіллі 15-20 хвилин до появи рум’яної скоринки. Подаємо з тонким лавашем, овочами і зеленню.

Лайфхак

Маринувати м’ясо треба в емальованому або скляному посуді. Миски чи каструлі з алюмінію та пластмаси для маринування м’яса використовувати не можна, адже ці матеріали вступають у реакцію з кислотою і стають небезпечними для здоров’я.

Фото: pexels.com

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про цінності та спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ОСТАННІ ЗАПИСИ

НЕ ПРОҐАВ НАЙЦІКАВІШЕ!

Дайджест з найкращими статтями у вашій поштовій скриньці – читайте, коли зручно!

НЕ ПРОҐАВ НАЙЦІКАВІШЕ!

Дайджест з найкращими статтями у вашій поштовій скриньці – читайте, коли зручно!

RU