Салат з квасолею: рецепт консервованої закуски

Закриваємо в банки овочеве асорті без оцту з помідорами, морквою, цибулею, солодким перцем і білою квасолею – взимку такі припаси будуть смачною знахідкою.

Салат з квасолею на зиму можна приготувати у вегетаріанському складі або з м’ясом: популярним рецептом є, наприклад, салат з квасолею і куркою. Та квасоля сама по собі є ситним продуктом, тим більше у поєднанні з клітковиною, що міститься в овочах-партнерах. Тож готуватимемо салат з квасолею та овочами. Особливо приємним на смак виходить салат з квасолею і перцем.

Інгредієнти: біла квасоля – 3 склянки, помідори – 1 кг; солодкий перець – 500 г; цибуля – 500 г; морква – 500 г; олія – 500 г; сіль – 2 ст. ложки; спеції – на смак.

Приготування

Відварюємо квасолю до напівготовності, овочі чистимо та нарізаємо.

З’єднуємо всі продукти, додаємо олію, спеції та сіль, ставимо на вогонь і тушкуємо півтори години.

Розкладаємо гарячий салат по стерильних банках, закупорюємо стерилізованими кришками, перевертаємо та накриваємо ковдрою для поступового охолодження.

Салат з квасолею

Лайфхак

Для приготування салату з квасолею на зиму варто попередньо замочити квасолю на ніч – це прискорить її варіння. А для м’якості й запобігання здуттю живота під час варіння квасолі потрібно додати олію або соду. Для кращого розкриття смаку можна спочатку обсмажити овочі, а потім тушкувати їх у томатному соку чи іншому маринаді разом із квасолею до готовності.

WhatsappTelegramViberThreads

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати