У Саудівській Аравії збудують найбільшу у світі кіберспортивну арену

FacebookTwitterLinkedinTelegram

Майбутній район Qiddiya City заздалегідь отримав славу найамбітнішого проєкту Саудівської Аравії ще 2019 року, коли його будівництво лише розпочиналося. Він росте на скелях за 45 кілометрів від столичного міста Ер-Ріяд.

А колосальна кіберспортивна арена на 5155 місць буде однією з «фішок» та прикрас району. Вона матиме шість секцій із заскленими стінами. Усі сегменти споруди сяятимуть різноколірним неоновим світлом.

Спроєктувало найпросторіший кіберпростір світу глобальна архітектурна компанія Populous. Вона знаменита екстраординарним проєктом – найбільшою сферичною спорудою планети MSG Sphere в Лас-Вегасі, що має гігантський світлодіодний екран площею 54 тисячі квадратних метрів.

кіберспортивна арена у Саудівській Аравії

Натхненні успіхом «Сфери», архітектори Populous не стримували своїх фантазій, розробляючи арену для Кіддії. За ідеєю, вона матиме найбільшу у світі загальну площу відеоекранів та тактильних 4D-сидінь. Ці комфортні крісла, за словами проєктувальників, дадуть глядачам можливість «відчувати навіть запах відеоігри».

Колосальна синергія підвісних екранів та сучасних AV-систем забезпечить гостям арени повне занурення у фантастичний світ кіберспорту.

У центрі глядацького сектору розташується цифрова люстра – підвісний масив екранів, на яких транслюватимуть змагання. Ці трансляції буде однаково добре видно з будь-якої точки комплексу, розповіло видання Designboom.

Кіберспортивна арена, яку планують зробити центральним об’єктом Кіддії, відповідатиме девізу міста: «Грай у життя». Архітектурне творіння Populous прийматиме як національні, так і міжнародні кіберспортивні заходи. Воно стане наріжним каменем нового району та першою у світі багатофункціональною ігровою локацією, пообіцяли автори ідеї.

За словами Ширіна Хамдана, генерального директора компанії Populous KSA, ця арена являтиме собою сучасне кіберспортивне місце, що буде центральним елементом неймовірного кіберспортивного та культурного району Qiddiya City.

Інтерьєр кіберспортивної арени у Саудівській Аравії

Забудовники сподіваються, що район щороку відвідуватимуть близько десяти мільйонів гостей. Загалом на його площі у 500 тисяч квадратних метрів знайдеться місце для чотирьох стадіонів на 73 тисячі місць, численних ресторанів, концертних зал, аквапарків, полів для гольфа, десятків компаній, що спеціалізуються на кіберіграх, та 25 ігрових клубів. Зрозуміло, що ця інфраструктурна махина надасть робочі місця дуже багатьом людям.

Фото: designboom.com

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ПІДПИСКА

Підпишіться на розсилку, щоб отримувати щотижневий дайджест.

RU