Віковий мезальянс? Дедалі більше зрілих жінок обирають молодших чоловіків

Більш як половина учасників недавнього дослідження повідомили, що прагнуть зустрічатися з людиною, яка бодай на 10 років старша або молодша за них.

FacebookTwitterLinkedinTelegram

Голлівуд протягом десятиліть романтизував стосунки між партнерами, яких розділяють 10, а то й усі 30 років.

А нещодавно вийшла нова романтична комедія Netflix «Сімейна справа», про стосунки героїв Зака ​​Ефрона (36) і Ніколь Кідман (57). Утім, чимало яскраво-показових фільмів – з огляду на психологічні та фізіологічні підвалини таких взаємин – виходило й раніше. Взяти бодай комедійну стрічку «Мій найкращий коханець» (2005), де щасливими жертвами пекельних пристрастей стали герої Уми Турман (тоді їй було 35) і Браяна Грінберга (тоді – 25). Або, приміром, мелодраму «Я ніколи не буду твоєю» (2007) за участю Мішель Пфайфер та Пола Радда, яким на той час було, відповідно, 49 та 38 років.

«Мій найкращий коханець»

«Мій найкращий коханець»

Нові дослідження цієї тенденції показали, що віковий мезальянс дедалі частіше перекочовує з великого екрана в наше повсякденне життя. Понад 50 відсотків молодих американців засвідчили, що бачать більше переваг у відносинах або шлюбі з людиною, яка старша або молодша за них бодай на 10 років. Основними причинами респонденти назвали фізичну привабливість, емоційну зрілість та фінансову незалежність, розповіло видання Daily Mail.

А тим часом опитування Ipsos показало, що 74 відсотки з 207 опитаних жінок, які зустрічалися з молодими чоловіками, були більш сексуально задоволені та відчували більше радості від цих стосунків, ніж коли контактували з партнерами свого віку. Дослідники також виявили, що жінки почувалися в таких взаєминах вільнішими, адже перебували на іншому етапі, ніж партнер.

Близько восьми з десяти учасників дослідження, в яких різниця з коханими становила понад 10 років, заявили, що їм стало легше висловлювати свої потреби та бажання, довіряти намірам партнера та бути собою.

Одна з опитаних жінок так пояснила зв’язки такого роду: «Пані мого віку, схоже, надихаються свіжістю та відсутністю гіркоти, які притаманні стосункам із кимось молодшим. Молоді чоловіки здаються більш відкритими та менш обтяженими невпевненістю».

А що отримують чоловіки від стосунків зі старшою жінкою? За даними StudyFinds, із 201 опитаного учасника сильної статі більшість заявила, що їх приваблює емоційна зрілість, яку дарують стосунки зі старшою партнеркою. Ба більше, молоді чоловіки зазначали, що такі взаємини змушують їх швидше дорослішати як в емоційному, так і в соціальному плані.

Хайді Клум (51 р.) та Том Кауліц (34 р.)

Хайді Клум (51 р.) та Том Кауліц (34 р.) Фото: heidiklum / Instagram

«Різниця у віці означає, що я ставлюся до відносин серйозніше і розвиваюся», – пояснив один з опитаних.
Соціум може як завгодно ставитися до вікової нерівності. Але, погодьмося, в цьому щось є. Інакше на світі не було б таких гармонійних пар, як-от Пріянка Чопра (42) та Нік Джонас (31), Хайді Клум (51) та Том Кауліц (34), Мадонна (65) та Джош Поппер (30), Шер (78) та Олександр Едвардс (38).
Усі вони своїм прикладом доводять: вік – це лише число.

Фото на заставці: Мадонна та Джош Поппер/madonna/Instagram

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ПІДПИСКА

Підпишіться на розсилку, щоб отримувати щотижневий дайджест.

RU