Краса, розум, сексуальність чи… гроші

FacebookTwitterLinkedinTelegram

Що відіграє найбільш важливу роль при виборі партнера? Це питання однаково часто цікавить представників обох статей, які знаходяться у пошуках своєї половинки. Всім добре відома фраза, що чоловіки люблять очима, а жінки – вухами. Вчені намагалися дослідити, чи справді існує різниця у сприйнятті потенційного партнера залежно від статі.

Естетика краси чи фінансова складова?

Чимало фільмів та книжок (особливо із романтичною складовою) розповідають про те, що жінки мріють вийти заміж за багатого чоловіка. Нове дослідження показує, що цей стереотип насправді може бути правдою.

Хоча жінки романтичніші створіння, ніж чоловіки, вони все ж доволі раціональні. Саме тому надають перевагу фінансово стабільним потенційним партнерам, а не казкарям і мрійникам.

Команда дослідників під керівництвом Мейке Шеллер стверджує, що пріоритетом для жінок є соціальний статус і фінансові перспективи чоловіка. Довгострокові відносини вони планують лише з тими, хто відповідає цим вимогам, повідомляє Daily Mail.

divchyna z groshyma - Спосіб життя - 50Plus

Як стверджують дослідники, жінки зазвичай роблять для відносин більше, ніж чоловіки. Крім того, їхній репродуктивний вік доволі обмежений. Саме тому вони більш «розбірливі» та дуже ретельно підходять до вибору партнера, бо «не можуть ризикувати», як зазначає доктор Стівен Уайт.

Чоловіки, навпаки, більше зосереджені на зовнішності. В першу чергу вони оцінюють фізичну привабливість. Соціальний статус та фінансові перспективи майбутнього партнера для них менш важливі, ніж для жінок. Тобто, згідно із проведеними дослідженнями, чоловіки дійсно люблять очима, а ось жінки – не лише вухами.

cholovik z kvitamy - Спосіб життя - 50Plus

Сексуальна енергія впливає на вибір партнера

Також у своїх дослідженнях команда Шеллер намагалася зрозуміти, чи впливає сексуальне ваблення на вибір партнера. Вважається, що кожна людина має певну схильність до тих чи інших рис, які її приваблюють у партнері. Наприклад, для когось сексуальним є високий інтелект, а не зовнішність.

Аби з’ясувати, як саме рівень сексуальної енергії впливає на вибір другої половинки, команда Шеллер провела дослідження, до участі в якому було запрошено 2 групи людей, в кожній з яких були присутні як чоловіки, так і жінки.

До першої групи увійшли 310 учасників, які мали незначне лібідо. Друга група складалася зі 166 учасників із підвищеним рівнем сексуальної енергії. При опитуванні вчені дізналися про інтенсивність сексуального та романтичного потягу у цих людей, а також про їхні уподобання щодо партнера.

cholovik i zhinka obijmayutsya - Спосіб життя - 50Plus

Результати дослідження показали, що більш сексуальні чоловіки надають перевагу фізичній привабливості та інтелекту потенційних партнерок. Проте жінок із високим лібідо більш приваблюють серйозні партнери із фінансовими перспективами.

Всі ці переваги були менш виражені у групі учасників із низьким сексуальним потягом. Згідно із дослідженням, жінки, для яких секс не відіграє важливої ролі, надають більше значення інтелекту та освіті потенційного партнера. Фізична привабливість, соціальний статус та фінансові перспективи разом відіграють для них незначну роль. Чоловіки із низьким рівнем сексуального потягу надавали менше значення всім характеристикам партнера, крім соціального статусу та фінансових перспектив.

Маленьке «але», що може скоригувати остаточний вибір

Отримані результати свідчать про те, що сексуальний потяг відіграє ключову роль при виборі партнера. Загалом, це дослідження демонструє, що жінки та чоловіки мають різне бачення найбажаніших якостей потенційного партнера. При цьому вибір певним чином залежить і від сили сексуального та романтичного потягу.

Хоча, чи можна повністю нівелювати кохання як почуття, для якого немає меж і яке затьмарює розум, в результаті чого ми обираємо зовсім не той ідеал, що існує в голові? Це вже інше питання, на яке кожний може знайти свою відповідь, навіть без будь-яких масштабних досліджень.

Фото: pixabay.com

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ПІДПИСКА

Підпишіться на розсилку, щоб отримувати щотижневий дайджест.

RU