Наполегливість партнера рятує життя

FacebookTwitterLinkedinTelegram

Це особливо вірно, коли симптоми захворювання нечіткі або не проявляються на ранніх стадіях хвороби. Як зазначає професор Крістофер Іден, пацієнти часто применшують свої симптоми, зазвичай, через те, що занадто зайняті. Саме тому відповідальність за їхнє життя часто лягає на їхнього партнера, який буде постійно наполягати на відвідуванні лікаря або проходженні медичного обстеження.

Жінки завчасно хвилюються про здоров’я чоловіків

Професор Іден бачив незлічені приклади чоловіків, у яких діагностували серйозні захворювання після того, як їхні дружини вмовили їх звернутися до лікаря. Коли час вирішальний, втручання дуже наполегливого подружжя може змінити життя чи смерть. Це стосується, наприклад, сепсису – небезпечного для життя стану, який розвивається у відповідь на інфекцію, але його можна успішно вилікувати, якщо виявити на ранніх стадіях.

Як зазначає виданню Daily Mail доктор Рон Деніелс, партнери знають свого коханого краще, ніж будь-хто інший. Саме тому, якщо вони думають, що щось не так, зазвичай так і є.

Здоров’яНебажання звертатися за медичною допомогою може особливо вплинути на чоловіків. Згідно з опитуванням 2019 р., 8 із 10 чоловіків воліли б терпіти хворобу, ніж шукати допомоги, можливо, через страх, гордість або просто через те, що вони занадто зайняті.

Консультантка зі стосунків Луїза Тайлер зазначає, що знайомство з чужим тілом має переваги. За її словами, дивлячись на спину коханої людини можна побачити родимку, яка потребує уваги, наприклад. Пані Тайлер також додає, що найчастіше ниття – це просто турбота, яка навіть іноді може врятувати життя.

Наполегливість дружини врятувала чоловіка від рака

Кетрін помітила, що її чоловік Грем раптом почав ходити у туалет кілька разів на ніч. Жінка наполягала, щоб він проконсультувався з лікарем. Проте чоловік був впевнений, що це явище викликано сечогінними ліками, які йому призначили для лікування високого кров’яного тиску.

Натомість жінка добре знала, що ці таблетки він приймає вже давно, тому не вбачала у них проблеми. До того ж вона побачила інформацію про симптоми раку передміхурової залози, і щодня нагадувала про це Грему. Проте він відкладав візит до лікаря, і казав, що жінка дарма метушиться.

«Настирна» дружинаНезабаром чоловік почав прокидатися втомленим, навіть після гарного сну. Тоді жінка сама записала його до лікаря і поставила перед цим фактом.

Результати медичних обстежень підтвердили наявність рака простати у чоловіка Кетрін. Своєчасне виявлення хвороби дозволило зупинити її прогресування та вилікуватися. Завдяки «настирливості» своєї дружини Грем став одним із щасливчиків, що вижив, бо рак виявили рано, і він міг лікуватися.

Наполегливість дружини допомогла правильному діагностуванню

Луїза помітила, що її чоловік Джонні постійно втомлюється. На той час у подружжя було двоє маленьких дітей, і жінка була виснажена від недосипання. Проте їй чомусь здавалося, що чоловік більш страждав від цього.

Все це викликало занепокоєння у жінки, яка навчалася на дієтолога та була більш обізнана про здоров’я. Саме тому вона підштовхнула чоловіка відвідати лікаря, хоча це було непросто зробити. Жінці знадобилося 8 місяців безперервних причіпок, щоб змусити його відвідати лікаря. Аналізи показали трохи підвищений рівень заліза, але лікар не вважав це проблемою.

Наполегливість дружини врятувала чоловікаПроте Луїза читала про гемохроматоз, при якому рівень заліза накопичується протягом багатьох років, потенційно руйнуючи печінку та навіть викликаючи рак. Вона розповіла про це чоловікові, але той вважав це нісенітницею. Проте Луїза настирливо змусила почути її думку, а нове обстеження підтвердило її побоювання.

Джонні пройшов повноцінне лікування від хвороби, яка за відсутністю цього могла б призвести до стану, що загрожував би життю чоловіка. Чоловік скептично ставився до слів своєї дружини, і був справді шокований, коли вони виправдалися. Тепер він каже, що завжди буде вдячній їй за наполегливість.

Дружина завчасно помітила ознаки інфаркту у чоловіка

Келлі помітила, що чоловік постійно відчуває себе втомленим. Він багато працював, і дружина постійно казала йому зменшити темп, інакше він серйозно захворіє. Проте Майкл відповідав, що це життя.

Монітор серцевого ритму на годиннику чоловіка безладно пищав через ненормальні показники. Дружина казала Майклу, що це доказ, але він постійно знаходив виправдання.

Наполегливість рятує життяЛише після кількох тижнів сімейних суперечок чоловік погодився відвідати лікаря, лише «щоб зробити дружину щасливою». Лікар виявив, що Майкл знаходиться у неминучій небезпеці інсульту чи серцевого нападу. Чоловіка госпіталізували, і він провів 2 доби під спостереженням фахівців.

Відтоді Майкл робить усе можливе, щоб залишатися здоровим. Він каже, що завжди буде вдячний дружині, наполегливість якої врятувала йому життя.

«Ниття» чоловіка допомогло врятувати дружину

У січні 2018 р. уся родина Кернс захворіла на сильний грип. Проте через декілька днів лише Дженніфер залишалася у поганому стані. Чоловік закликав її відвідати лікаря, але вона відмовлялася, бо це ж лише грип.

Відчуття партнераПроте Шон відчував, що щось не так. Дружині ставало все гірше. Він благав їй дозволили відвезти її до лікарні, але вона категорично відмовлялася.

Коли через тиждень жінка не могла навіть ковтнути води, чоловік сам зателефонував лікарю і домовився про візит. Але Дженніфер не змогла дійти навіть кілька метрів до автівки, тому чоловіку довелося викликати швидку.

У лікарні швидко діагностували у жінки сепсис, і змогли врятувати її, коли вона була буквально на порозі смерті. Шон каже, що його «ниття» змогло врятувати Дженніфер, і він дуже радий, що прислухався до свого інстинкту.

«Настирна» дружина врятувала чоловіка від смерті

За словами Надін, Джон ніколи не ходив до лікаря. Він був у формі, відносно здоровий, і його єдиною «вадою» було пиття сидру щовечора. Проте у червні 2021 р. жінка помітила, що чоловік став виглядати по-іншому. Їй здалося, що він має поганий вигляд, тому вона постійно прохала його відвідати лікаря.

Чоловік категорично відмовлявся, посилаючись на звичайну втому. Проте він ставав ще більш млявим та кволим.

Наполегливість у шлюбіТоді Надін наполягла на його візиті до лікаря без будь-яких відмов. Аналізи виявили у чоловіка цироз печінки, імовірно, викликаний поєднанням надлишку цукру та алкоголю. Йому надали таблетки та виписали, хоча краще Джону не ставало.

Тоді Надін наполягла на ще одному обстеженні, за результатами якого чоловіка госпіталізували. Надалі його здоров’я ще більш погіршилося, та знадобилася пересадка печінки.

Джону знадобилося багато часу, щоб одужати. Проте якби його дружина не виявилася такою наполегливою, то, можливо, було б надто пізно для лікування, і чоловік міг би померти.

Фото: pexels.com

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ПІДПИСКА

Підпишіться на розсилку, щоб отримувати щотижневий дайджест.

RU