Лимонний пудинг: рецепт англійського десерту

Готується пудинг з яєць, цукру, молока, борошна, лимонного соку та цедри, прикрашається цедрою або цукровою пудрою і подається теплим чи охолодженим.

Класичний рецепт пудингу передбачає випікання в духовці, а лимонний пудинг без випікання можна приготувати на водяній бані.

Інгредієнти: молоко – 250 мл (склянка); цукор дрібнокристалічний – 220 г (склянка); борошно пшеничне – 50 г (третина склянки); яйця (розділити білок і жовток) – 3 шт.; вершкове масло – 50 г; лимонний сік – 100 мл; лимон для цедри – 1 шт.; цукрова пудра та вершки (для подачі).

Приготування

У великій мисці збиваємо вершкове масло з цукром, додаємо лимонну цедру та сік, а потім змішуємо з борошном.
За допомогою міксера збиваємо яєчні білки до м’яких піків і акуратно вмішуємо їх у тісто ложкою.

В окремій мисці збиваємо жовтки з молоком і додаємо суміш до яєчних білків. Обережно додаємо суміш із жовтків та білків до масляно-борошняної маси.

Виливаємо суфле у форму обсягом 1,2-1,5 л і ставимо у велику сковороду, наповнену гарячою водою до половини висоти форми для випічки.

Випікаємо пудинг 45 хвилин в духовці 180°C – до коричневого кольору.

Лимонний пудинг з ложкою

Дістаємо готовий десерт зі сковороди, посипаємо цукровою пудрою і подаємо з вершками. Прикрасити пудинг можна також лимонною цедрою та м’ятою. Подавати лимонний пудинг цієї пори року краще теплим, давши йому трохи охолонути перед подачею.

Лайфхак

Щоб зберегти пишність десерту, збиті білки не варто перемішувати: їх потрібно акуратно вмішати в жовткову масу.

WhatsappTelegramViberThreads

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати