Рецепт для схуднення: печений гарбуз із горіхами

Цей низькокалорійний плід можна використовувати в дієтах для зниження ваги, не позбавляючи водночас організм необхідних поживних речовин.

Щоб отримати від печеного гарбуза максимум користі, до страви необхідно додати ложку рослинної олії або вершкового масла, адже вітамін A є жиророзчинним і інакше не засвоюється. Для збагачення смаку до печеного гарбуза можна додати цибулю, моркву та сир.

Інгредієнти: гарбуз – 1 кг; кленовий сироп – 2 ст. ложки; порубані волоські горіхи – ¼ склянки; олія – 1–2 ст. ложки.

Приготування

Промитий гарбуз нарізаємо великими шматочками, очистивши від насіння і залишивши шкірку.

Викладаємо шматочки гарбуза на змащене деко, збризкуємо олією і запікаємо 30 хвилин у розігрітій духовці 180–200°С (через 20 хвилин після початку запікання перевертаємо шматки на інший бік).

Потім дістаємо лист, збризкуємо гарбуз солодким кленовим сиропом (цей натуральний підсолоджувач може використовуватися як альтернатива цукру) і повертаємо його на 15 хвилин у духовку. Наприкінці осипаємо гарбуз волоськими горіхами і залишаємо на 5 хвилин у розпеченій духовці, даючи їм можливість трохи підсмажитися.

печений гарбуз

Лайфхак

  • Печений гарбуз у мультиварці в режимі «Випічка» готується у змащеній чаші з півгодини, а зменшити час приготування можна, якщо нарізати м’якоть дрібними кубиками чи тонкими скибочками – тоді страва буде готовою вже через 15 хвилин.
  • Печений гарбуз у мікрохвильовій печі можна приготувати на повній потужності за 5–7 хвилин, якщо додати до подрібненої м’якоті трохи води, накрити посуд кришкою або проколотою харчовою плівкою і готувати, періодично перемішуючи. Такий спосіб годиться для гарбузового пюре або десертної основи з цукром, медом, корицею чи горіхами.
  • Печений гарбуз в аерогрилі готується 20–25 хвилин за температури 180°C. Щоб шматочки нарізаної м’якоті пропікалися з усіх боків рівномірно, їх треба періодично перевертати, а готовність перевіряти виделкою (гарбуз має стати м’яким).

Інший рецепт гарбуза з горіхами можна подивитися тут:

Рецепт здоров’я: салат із гарбузом та волоськими горіхами

За цим рецептом гарбуз можна запікати з овочами та курятиною:

«Зірка сезону»: рецепт запеченого гарбуза з куркою й овочами

А ще з гарбуза можна приготувати кашу, крем-суп, пиріг, деруни, компот і навіть мармелад:

Гарбузова каша: рецепт з пшоном та сухофруктами

Сонце на тарілці: рецепт гарбузового крем-супу

Осінні смаколики: гарбузово-картопляні деруни

Гарбузовий мармелад: рецепт натуральної осені у тарілці

Гарбузовий пиріг: рецепт в американських традиціях

Осінній рецепт: гарбузово-вівсяний пиріг

Гарбузовий напій: рецепт незвичного компоту

Король осіннього столу: актуальні рецепти з гарбузом

WhatsappTelegramViberThreads

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати