Гарбуз традиційно виконує роль символу святкової ночі проти 1 листопада, бо саме з нього заведено робити так званий Ліхтар Джека. Атрибут у вигляді людської голови має світитися зсередини, відлякуючи мандрівних злих духів, а вирізану при його виготовленні м’якоть використовують для приготування страв з гарбузом – наприклад, домашнього гарбузового напою.
Інгредієнти: гарбузова м’якоть – 1 кг; вода – 1,5 л; цукор – 200 г; лимонний сік – 2 ст. ложки; лимон – 1 шт. (за бажанням); апельсини – 2 шт.; гвоздика – 7 шт.
Приготування
Нарізаємо гарбузову м’якоть кубиками і разом з розділеними на дольки апельсинами вкидаємо у киплячу воду.
Варимо на середньому вогні 20 хвилин, знімаємо каструлю з вогню і протираємо суміш через сито або подрібнюємо до однорідності за допомогою занурювального блендера.
Проціджений напій знову ставимо на вогонь і варимо ще 20 хвилин – до напівпрозорості гарбуза. Додаємо цукор, лимонний сік і гвоздики.
Знявши каструлю з вогню, даємо гарбузовому напою охолонути і настоятися.

Лайфхак
Для заготівлі на зиму гарячий гарбузовий компот треба розлити у стерилізовані банки і закрити стерилізованими кришками.
Інші рецепти з гарбузом дивіться тут:
Гарбузова каша: рецепт з пшоном та сухофруктами
Сонце на тарілці: рецепт гарбузового крем-супу
Осінні смаколики: гарбузово-картопляні деруни
Гарбузовий мармелад: рецепт натуральної осені у тарілці
Рецепт здоров’я: салат із гарбузом та волоськими горіхами
«Зірка сезону»: рецепт запеченого гарбуза з куркою й овочами
Гарбузовий пиріг: рецепт в американських традиціях
Осінній рецепт: гарбузово-вівсяний пиріг
Король осіннього столу: актуальні рецепти з гарбузом






