Гарбузовий напій: рецепт незвичного компоту

У сезон збору популярної городньої культури страви з гарбузом набувають особливого значення в осінньому раціоні, а у Хелловін вони стають ще й наче обрядовими.

Гарбуз традиційно виконує роль символу святкової ночі проти 1 листопада, бо саме з нього заведено робити так званий Ліхтар Джека. Атрибут у вигляді людської голови має світитися зсередини, відлякуючи мандрівних злих духів, а вирізану при його виготовленні м’якоть використовують для приготування страв з гарбузом – наприклад, домашнього гарбузового напою.

Інгредієнти: гарбузова м’якоть 1 кг; вода 1,5 л; цукор 200 г; лимонний сік  2 ст. ложки; лимон 1 шт. (за бажанням); апельсини 2 шт.; гвоздика 7 шт.

Приготування

Нарізаємо гарбузову м’якоть кубиками і разом з розділеними на дольки апельсинами вкидаємо у киплячу воду.

Варимо на середньому вогні 20 хвилин, знімаємо каструлю з вогню і протираємо суміш через сито або подрібнюємо до однорідності за допомогою занурювального блендера.

Проціджений напій знову ставимо на вогонь і варимо ще 20 хвилин – до напівпрозорості гарбуза. Додаємо цукор, лимонний сік і гвоздики.

Знявши каструлю з вогню, даємо гарбузовому напою охолонути і настоятися.

арбузовий напій в глечику

Лайфхак

Для заготівлі на зиму гарячий гарбузовий компот треба розлити у стерилізовані банки і закрити стерилізованими кришками.

Інші рецепти з гарбузом дивіться тут:

Гарбузова каша: рецепт з пшоном та сухофруктами

Сонце на тарілці: рецепт гарбузового крем-супу

Осінні смаколики: гарбузово-картопляні деруни

Гарбузовий мармелад: рецепт натуральної осені у тарілці

Рецепт здоров’я: салат із гарбузом та волоськими горіхами

«Зірка сезону»: рецепт запеченого гарбуза з куркою й овочами

Гарбузовий пиріг: рецепт в американських традиціях

Осінній рецепт: гарбузово-вівсяний пиріг

Король осіннього столу: актуальні рецепти з гарбузом

WhatsappTelegramViberThreads

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати