Допоможуть засолити червону рибу сіль і цукор. А господині залишиться лише натерти ними філе і почекати, поки помічники зроблять свою справу. Хіба що перед цим треба буде визначитися з вибором різновиду риби. Шанувальникам більш жирних сортів варто обрати сьомгу або форель, адже горбуша та кета є рибами з нежирним м’ясом і годяться для рецепту, як засолити червону рибу на бутерброди. Важливо, щоб рибне філе мало шкіру, яка відіграє неабияку роль у процесі засолювання. Натомість не обов’язково обмежуватися лише червоною рибою: будь-яке рибне філе можна засолити за тим самим методом, як і сьомгу, форель чи лосося.
Інгредієнти: червона риба (філе чи стейк) – 1 кг; сіль – 2 ст. ложки; цукор – 1 ст. ложка.
Приготування
Змішуємо в окремій ємності сіль та цукор і рівномірно натираємо цією сумішшю очищену від кісточок, промиту й обсушену рушником рибу. Кладемо натерту сіллю та цукром рибу в контейнер, закриваємо кришкою і ставимо на 12 годин у холодильник. Потім зливаємо воду з контейнера і ставимо засолену рибу в холодильник ще на 12 годин. Варто один раз спробувати швидко засолити червону рибу самостійно, і цей корисний досвід не дасть вам зупинитися на досягнутому.

Лайфхак
Риба для засолювання може бути як свіжою, так і замороженою, але перед засолюванням заморожену рибу треба розморозити в холодильнику і переконатися, що на ній немає льоду. Крім червоної риби, для засолювання годяться морський окунь, дорадо або сибас.






