Враховуючи, що клітковина прискорює метаболізм, можна контролювати вагу за допомогою запашних стебел чи коренеплоду у рецепті салату із селери. Ця культура містить багато води, у її мікроелементному складі є калій, кальцій, магній, фосфор, фолієва кислота, вітаміни A, С, B6, K. Селера здатна підтримувати імунну систему, знімати запалення, знижувати холестерин, регулювати кров’яний тиск і виводити зайву рідину. Щоб не подразнювати підшлункову залозу, людям із хронічним панкреатитом варто уникати сирих та гострих страв із селерою, вживаючи продукт у вареному або тушкованому стані – як у запропонованій вітамінній комбінації відвареного коренеплоду селери та яблука.
Інгредієнти: корінь селери – 2 шт.; яблука – 2 шт.; лимон – 1 шт.; яйце – 1 шт.; олія – 1 ч. ложка; йогурт – 2 ст. ложки; сіль та мелений чорний перець – на смак.
Приготування
Очищений корінь селери варимо до готовності і нарізаємо тонкими смужками.
Яблука очищуємо і натираємо, збризкуємо лимонним соком, перемішуємо з йогуртом, олією і круто звареним яйцем, розрізаним на 8 частин. Солимо, перчимо й акуратно перемішуємо.

Лайфхак
Крім салату із кореня селери, рецепт може передбачати використання у страві як запеченого, так і сирого стебла, нарізаного тонкими скибочками або соломкою. Заправку можна приготувати не лише з йогурту чи сметани, а й із оливкової олії, лимонного соку та гірчиці. Для збагачення смаку в салат із селери з яблуком слід додати натерту або нарізану соломкою моркву, родзинки, грецькі горіхи або будь-яку подрібнену зелень. А з кавказької кухні варто запозичити лайфхак, як зробити салат із селери з куркою: треба просто додати до страви для ситності порізану кубиками варену курячу грудку.
Ще один рецепт, заснований на тандемі «селера-яблуко» читайте тут:
Яблучний крем-суп: рецепт із селерою






