Вмикаємо духовку: рецепт курятини, запеченої з гарбузом

Поєднання в одній страві курячого м'яса та гарбуза кухарі вважають максимально гармонійним – і особливо вдало ці компоненти комбінуються у запіканках.

FacebookTwitterLinkedinTelegram

Гарбуз відкриває сезон, а це значить, що наш раціон поповниться цінним продуктом, багатим на органічні кислоти, каротин, вітаміни групи B, а також С та Е. Гарбузова м’якоть сповнена калієм, цинком, магнієм, залізом і багатьма іншими корисними мікроелементами. Печений гарбуз має проносний, сечогінний і жовчогінний ефект. Як і в сирій м’якоті, у печеному гарбузі зберігаються корисні речовини, і з печеного овочу вони, на відміну від сирого, краще засвоюються. Гарбуз можна включати в меню для профілактики хвороби серця, покращення стану зору, суглобів та шкіри. У цьому рецепті немає зайвих компонентів: досконалість – у простоті. Проте за бажання можна додати до страви й інші овочі, гриби або горіхи.

Інгредієнти: гарбуз – 450 г, куряче філе – 250 г, вершкове масло – 20 г, рослинна олія – ​​для обсмажування, часник – 2 зубчики, мед – 1 ч. ложка, лимонний сік – 2 ст. ложки, петрушка – 1 ч. ложка сушеної приправи або ½ склянки подрібненої свіжої зелені, сіль і чорний мелений перець – за смаком.

Вимитий гарбуз очищаємо від шкірки і нарізаємо на кубики. Подрібнюємо вимите та обсушене куряче філе. Складаємо гарбуз та куряче м’ясо в миску, солимо і перчимо. Додаємо до гарбуза та курятини мед, подрібнений зубчик часнику, вичавлюємо лимон, перемішуємо та відставляємо просочитися. Через 20 хвилин викладаємо суміш на розпечену пательню і обсмажуємо в олії, поки м’ясо не стане білим.

Перекладаємо вміст сковороди у форму для запікання і відправляємо гарбуз та курку на півгодини в духовку, нагріту до 180°C.

М’яке вершкове масло змішуємо зі свіжою або сушеною петрушкою і другим подрібненим зубчиком часнику. Кладемо зверху на порцію готового курячого м’яса з гарбузом при подачі до столу. Коли запашне масло розтане, страва стане ще більш апетитною.

Лайфхак

Щоб забезпечити максимальне засвоєння бета-каротину, гарбуз треба їсти із жирними продуктами. Якщо побажаєте доповнити рецепт іншими овочами, майте на увазі, що гарбуз погано поєднується з болгарським перцем. Перець є багатий на вітамін С, а гарбуз містить катаболічний фермент цього вітаміну. Зрештою, при спільному вживанні гарбуза з перцем вітамін С гірше засвоюється. Поєднувати гарбузово-курячу запіканку можна з різотто. А з прянощів гарбузу якнайбільше пасують приправа карі, гостра копчена паприка, чорний мелений перець, кмин та імбир.

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ПІДПИСКА

Підпишіться на розсилку, щоб отримувати щотижневий дайджест.

RU