Сила думки, сон та добре самовідчуття

FacebookTwitterLinkedinTelegram

Дослідники виявили, що надмірна увага до сну може мати згубний вплив. Замість цього більш корисно просто відчувати, що ви добре виспалися. Для гарного настрою ця позитивна думка більш важлива, ніж те, що є насправді.

Добрий сон та думки щодо нього

Команда дослідників попросила понад 100 людей віком 18-22 роки вести щоденник про свій попередній нічний сон. Учасники експерименту мали занотовувати, коли вони лягали спати, скільки часу їм знадобилося, щоб заснути, і наскільки вони були задоволені своїм нічним відпочинком.

П’ять разів протягом наступного дня їх просили оцінити свої позитивні та негативні емоції та наскільки вони задоволені своїм життям. Учасники також носили актіграф на зап’ясті, який вимірює рухи людини, щоб оцінити режим сну та цикли відпочинку.

Добрий сон та думкиЯк зазначає видання Daily Mail, дослідники порівняли дані актіграфа зі сприйняттям учасників свого сну і тим, як вони себе почували наступного дня. Результати показали, що ті, хто просто відчував, що добре виспався, мали кращий настрій наступного дня, навіть якщо якість їхнього сну насправді була поганою.

Позитивне сприйняття якості сну важливіше за правду

Провідна авторка дослідження, докторка Аніта Леннейс зазначила, що навіть якщо пристрій для відстеження сну демонструє погану якість сну минулої ночі, наше власне сприйняття може бути цілком позитивним. За її словами, саме думка про те, що ви спали добре, може допомогти вам покращити настрій наступного дня.

Команда дослідників заявила, що їхні висновки збігаються з попередніми дослідженнями, які показали, що оцінка здоров’я людей, а не їхній фактичний стан здоров’я, була головним чинником, пов’язаним із задоволеністю життям. Тому не слід забувати, що від ваших думок насправді може залежати ваш добробут.

Фото: pexels.com, unsplash.com

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ПІДПИСКА

Підпишіться на розсилку, щоб отримувати щотижневий дайджест.

RU