Навіть хліб і кетчуп. Які продукти слід тримати в холодильнику у спеку?

Експерти стверджують, що за аномальної спекти до холодильника слід покласти деякі з тих продуктів, які зазвичай зберігаються в кухонній шафі.

Улітку населення багатьох країн страждає від надвисоких температур. Через глобальне потепління люди змушені змінювати свої побутові та харчові звички.

На думку експертів, перш ніж думати про приготування їжі за таких кліматичних умов, варто подбати про реорганізацію кухонних шаф. Річ у тім, що під час сильної спеки деякі продукти, які зазвичай зберігаються в шафі, можуть стати небезпечними. А отже, їх слід перемістити в холодильник.

Поєднання високих температур та неправильного поводження з харчами часто-густо створює ідеальне середовище для швидкого розмноження шкідливих бактерій.

«Періоди екстремальної спеки збільшують ризики, пов’язані з неправильним поводженням з їжею. Навіть невеликі порушення гігієни харчування можуть мати серйозні наслідки», – зазначила Рейчел Кісс, експертка зі зберігання харчових продуктів.

Які продукти вимагають у спеку додаткового холоду?

За словами пані Кісс, до цього переліку – хоч як це дивно – входить хліб. Хоча його зберігання в холодильнику може призвести до швидшого черствіння, це все одно краще, ніж буханець вкриється пліснявою в шафі. Якщо таке рішення не до вподоби, доведеться частіше купувати цей базовий продукт.

хліб в холодильнику

Шоколад за надміру високої температури тане, а в холодильнику на ньому утворюється сивий наліт. Якщо вибирати з цих двох неподобств краще, то другий варіант все ж прийнятніший. А ще можна класти шоколад у холодильник незадовго до вживання.

Арахісове масло – сніданковий продукт західної культури, який останнім часом дедалі частіше оселяється й на наших кухнях. Тож це масло також варто тримати в холоді, адже за теплої температури воно швидко прогіркне.

Кетчуп, гірчиця й інші приправи та соуси зазвичай добре почуваються в кухонній шафі. Але спекотна погода змінює умови зберігання і для цього сегменту їжі. Переставте разом з цими продуктами до холодильника і джеми.

Ягоди та кісточкові фрукти, такі як персики та нектарини, стрімко дозрівають у вазі на столі. Тож їхнє місце теж у холодильнику, розповіло видання Daily Mail.

Наступні продукти з групи ризику – торти та тістечка з кремом або глазур’ю, що не дивно. Вони й за прохолодної погоди швидко псуються, а за аномально спекотної – й поготів. Тож нехай і вони полежать в холоді, перш ніж їх з’їдять. А краще за все їсти їх одразу після того, як придбали. До речі, купуючи такі ласощі, потрібно цікавитися датою їхнього приготування, умовами зберігання та терміном придатності.

Інші поради стосовно безпеки харчів за високих температур

Рейчел Кісс вважає, що при покупці спекотним літом охолодженої або замороженої їжі треба використовувати термосумки або термоконтейнери.

Також вона не радить забувати харчові продукти у нагрітому автомобілі.

Температура в холодильниках та морозильниках має бути нижчою, ніж у прохолодні пори року.

У спекотну погоду продукти, що швидко псуються, не можна тримати за кімнатної температури більш ніж дві години, додала пані Кісс.

Не слід забувати й про правила продуктового сусідства. Сирі наїдки мають зберігатися окремо від готових. Для нарізання перших та других потрібно використовувати різні дошки.

А ще вона порадила бути пильними під час трапез на свіжому повітрі. Навіть правильно приготовлена їжа не повинна довго залишатися на сонці.

Фото: pexels.com

WhatsappTelegramViberThreads

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати