Магія омлету: експерти назвали страву, що лікує святкове похмілля

FacebookTwitterLinkedinTelegram

Не всі знають, що такі чудодійні властивості має омлет. Щоправда, за словами відомої британської дієтологині Кари Шоу, окрім яєць він має містити декілька інших обов’язкових інгредієнтів.

Секрет лікувальної дії омлету передусім пояснюється поєднанням в одній страві білка та антиоксидантів.

Простий омлетідеальне антипохмільне рішення 

Після святкової вечірки люди нерідко прокидаються із сухістю в роті, сильним головним болем та розладом шлунка. Через жахливе похмілля можна навіть провести цілий день в ліжку, періодично поглинаючи розсіл.

Можливо, порада Кари Шоу стане в пригоді багатьом. Вона розповіла, що сніданок після нічної пиятики має виконати два завдання: повернути рівень цукру в крові до норми та підтримати печінку, яка старанно працює над переробленням та розщепленням алкоголю.

За словами пані Шоу, щоб підтримати рівень цукру в крові, потрібно з’їсти сніданок протягом 90 хвилин після пробудження. При цьому слід зупинитися на стравах з високим вмістом білка.

cholovik rozbyvaye yajcze 1 - Їжа, Здоров'я - 50Plus

Також експертка зауважила, що алкоголь сильно перевантажує печінку. Тож цей орган вимагає серйозної детоксикації. Для неї потрібні достатня кількість білка, вітаміни групи B та антиоксиданти.

Оптимальним рятівним сніданком може бути недорогий та простий омлет. Аби він позбавив отруєний організм похмілля, до нього мають увійти такі інгредієнти:

  • три яйця (містять білок)
  • півчашки смажених грибів (поліпшують травлення)
  • половина авокадо (знижує тиск)
  • шматочок сиру фета (підвищує енергію)
  • один помідор (містить антиоксиданти)
  • оливкова олія (має протизапальну дію)

Кожен із цих інгредієнтів є надзвичайно важливим, адже має свої переваги.

Яйця відомі не лише як джерело білка, але й холіну – поживної речовини, що сприяє детоксикації печінки, зміцненню м’язів та покращенню настрою. У грибах є вітаміни групи B, які допомагають травленню, підвищують рівень енергії та підтримують функції печінки.

Плоди авокадо, які містять корисні жири, також багаті на калій, що знижує кров’яний тиск. Також авокадо багате на вітамін Е, що завдяки своїй антиоксидантній активності залучений до виконання численних функцій організму. Зокрема, зміцнює імунітет та виводить токсини.

Сир фета містить білок та вітамін B12, який підвищує рівень енергії після алкогольної вечірки. Помідори, які піддали тепловій обробці, теж мають антиоксидантні та протизапальні властивості. А оливкова олія, для якої також притаманна протизапальна дія, містить поліфеноли. Завдяки цим характеристикам цей продукт допомагає усунути стрес, завданий організму вживанням алкоголю.

До цього сніданку слід додати велику кількість води. Адже зловживання «зеленим змієм» спричиняє зневоднення, розповіло видання Daily Mail.

Пані Шоу також рекомендувала жертвам похмілля замінити ранкову каву на чашку чаю матча. Адже цей напій містить менше кофеїну та багато антиоксидантів, які заряджають енергією. Однак пити чай краще після їди. Це допоможе уникнути різкого підвищення в організмі рівня кортизолу – гормону стресу.

Хоча правильне харчування та вживання рідини можуть пом’якшити неприємні наслідки похмілля, експерти попереджають, що організм не повернеться до нормального стану лише за один день. Щоб знову відчути себе здоровим, має минути бодай два дні.

За словами британського лікаря-консультанта Хусейна Ахмада, навіть якщо випити лише одну склянку пива або невеликий бокал сухого вина, організм перероблятиме цей алкоголь протягом двох-трьох годин. А якщо випити кілька таких доз, для виведення алкоголю з організму може знадобитися близько 12 годин, додав він.

Фото: pexels.com

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ПІДПИСКА

Підпишіться на розсилку, щоб отримувати щотижневий дайджест.

RU