Суфлер з харизмою: студент створив GPT-окуляри, що підказують розумні відповіді 

FacebookTwitterLinkedinTelegram

Цей інтелектуальний гаджет подібний до окулярів або швидше навіть до монокля. Його винайшов Брайан Хау-Пінг Чанг, студент Стенфордського університету (США). Пристрій RizzGPT, який Брайан розробив разом з командою однодумців, не дасть розгубитися під час побачення, співбесіди, іспиту та в інших складних ситуаціях.

У повідомленні в соцмережах про новостворені окуляри винахідник закликав майбутніх користувачів гаджета попрощатися з «незручними побаченнями та співбесідами».

Назва монокля містить сленговий термін rizz («різ»), що означає здатність справляти враження: інакше кажучи – харизму. Тож, як переконана команда Чанга, інтелектуальний гаджет допоможе підкорити влучними відповідями будь-якого співрозмовника.

З назви також можна здогадатися, що невеличкий монокль RizzGPT студенти Стенфорда розробили на основі ChatGPT. Так називають чат-бот зі штучним інтелектом від компанії OpenAI, що наприкінці минулого року наробив великого галасу у світовій мережі. Він прославився своїми дивовижними можливостями, як-от написанням текстів та кодів, вмінням перекладати, давати точні відповіді на поставлені запитання тощо. Стенфордська команда використала для свого монокля березневу мовну модель GPT-4, що генерує не лише тексти, а й зображення.

Як це працює

Власник монокля-розумника керуватиме ним через смартфон. RizzGPT оснащений камерою, мікрофоном із системою розпізнавання голосу Whisper від OpenAI, пристроєм з відкритим кодом Monocle AR та дисплеєм від Brilliant Labs. Мікрофон вловлює те, що сказав промовець, і передає почуте чат-боту GPT-4. А той генерує відповідь, що блискавично відображається на дисплеї.

Автор ідеї стверджує, що окуляри обробляють запитання та пропонують відповідь протягом лише кількох секунд. Власник корисного пристрою не повинен ніяковіти під час пошуку системою потрібної відповіді. Адже він одночасно добре бачить як дисплей, так і свого співрозмовника, розповіло видання Daily Mail.

Студенти сподіваються, що їхній пристрій допоможе не лише закоханим на нервовому першому побаченні, а й тим, хто страждає від соціальної тривожності та боїться публічних виступів.

На своїй сторінці у Twitter Брайан Хау-Пінг Чанг написав, що разом зі своїми друзями-інженерами він мріє про «нову еру фонових обчислень на базі AR + AI, де в кожного є свій особистий помічник, доступний 24/7». «Це начебто Бог спостерігає за вашим життям і точно каже вам, що робити далі», – додав він.

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ПІДПИСКА

Підпишіться на розсилку, щоб отримувати щотижневий дайджест.

RU