Грузинський рецепт: аджика з хроном на зиму

Рослинні фітонциди вбивають віруси та шкідливі бактерії – гострий і духмяний соус захистить у холоди від застуди та збереже «смак літа» до наступного врожаю.

FacebookTwitterLinkedinTelegram

Пекучий перець і «злий» корінець – потужна сила проти респіраторних захворювань. Аджика покращує тонус організму та підвищує опірність хворобам. Вона бадьорить, пробуджує апетит і посилює чоловічу потенцію. З такою їжею довгожителі-кавказці успішно уникають інфекцій, отруєнь та запалень. Цілющі компоненти цієї приправи оберігають органи від старіння, розширюють судини та протидіють відкладенню холестерину. Аджика покращує обмін речовин і стимулює травлення. Водночас надто гострий смак робить її непридатною їжею при гастриті, виразковій хворобі та вагітності.

Інгредієнти (на 2,5 л готового продукту): помідори – 2 кг, солодкий перець – 500 г, корінь хрону – 500 г, гострий перець – 4 шт., часник – 100 г, оцет 9% – 100 мл, цукор – 100 м, сіль – 2 ст. ложки.

Видаляємо з вимитих солодких перців насіння і пропускаємо овочі через м’ясорубку. Додаємо до перців, помідорів та хріну сіль і цукор. Перемішуємо складники і ставимо суміш варитися на середній вогонь. Доводимо до кипіння і далі варимо, помішуючи, на тихому вогні впродовж 25 хвилин.

Окремо подрібнюємо часник і додаємо його в аджику разом із оцтом. Розмішуємо масу та варимо ще 5 хвилин.

Розкладаємо аджику в стерилізовані банки та закочуємо кришками. Перевертаємо закочені банки догори дном, укутуємо і залишаємо остигати.

Лайфхак

Готуючи банки та кришки до стерилізації, мити їх треба новою губкою. Робити це варто натуральним миючим засобом, бо хімічні компоненти магазинних засобів не завжди змиваються водою повністю. Використовуйте соду, господарське мило або гірчичний порошок.

FacebookTwitterLinkedinTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

ПІДПИСКА

Підпишіться на розсилку, щоб отримувати щотижневий дайджест.