Рецепт для мангалу: курячі грудки по-грецьки

Літо – сезон відпочинку на природі, і приготування їжі на багатті є його невід'ємною частиною, що пробуджує в нас первісні навички предків.

Смажити м’ясо на рожні люди почали відтоді, як навчилися добувати вогонь, тож у магії «похідної кухні» є щось «генетичне». Смак і аромат птиці, смаженої на грилі над відкритим полум’ям, не зрівняється з приготуванням звичним способом, хоча на плиті така страва теж може вийти «з димком».

Інгредієнти (на 4 порції): курячі грудки-філе 4 шт.; оливкова олія ​​½ склянки; лимон (сік) 1 шт.; часник 2 зубчики; сіль 1 ч. ложка; паприка ½ ч. ложки; чорний мелений перець на смак.

Робимо в кожній курячій грудці по три надрізи, які дозволять краще вбратися маринаду.

Збиваємо вінчиком у невеличкій мисці оливкову олію, вичавлений з лимону сік, пропущений через прес часник, сіль, чорний перець і паприку.

Заливаємо цим маринадом курячі грудки і втираємо маринад руками у філе. Накриваємо миску з курячим м’ясом і ставимо в холодильник. Маринуватися курятина має принаймні 6 годин.

Обсмажуємо мариновані курячі грудки на мангалі (решітці чи вертелах) до готовності.

Лайфхак

Мариновані курячі грудки можна запекти на грилі в духовці або посмажити на сковороді – ефект диму забезпечить додавання до маринаду комбінації спецій, що надають м’ясу аромату багаття: часнику, чорного перцю та копченої паприки.

Апетитного запаху диму печеному в духовці м’ясу може надати попереднє обсмажування на пательні (на олії, зі спеціями).

Можна використовувати з цією метою рідкий дим або коптильну рідину – водний розчин конденсованого диму, отриманого при спалюванні деревини, додається до м’яса перед запіканням або закладається в маринад (на 1 кг курятини треба взяти 1 ч. ложку ароматизатора).

Ще можна вирішити це завдання за допомогою коптильної стружки: покладіть тріску для копчення у фольгу, помістіть на дно духовки, підпаліть і дайте обгоріти, щоб утворився дим (без відкритого полум’я), після чого закрийте духовку і почніть випікання.

Ефект посилить використання режиму конвекції в духовці. Під час запікання курку потрібно регулярно перевертати для рівномірного просочування запахом диму.

Пропонуємо ще один рецепт курячого шашлика:

Готуємо на природі: рецепт курячого шашлику

А тут ми ділимося історією, цікавими традиціями і лайфхаками щодо шашлика, і, звичайно, безліччю рецептів самого шашлика і маринаду до нього:

Король пікніка: Його Величність Шашлик

FacebookTwitterTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про цінності та спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

НЕ ПРОҐАВ НАЙЦІКАВІШЕ!

Дайджест з найкращими статтями у вашій поштовій скриньці – читайте, коли зручно!

НЕ ПРОҐАВ НАЙЦІКАВІШЕ!

Дайджест з найкращими статтями у вашій поштовій скриньці – читайте, коли зручно!

RU