Приготування їжі влітку, коли сезонна різноманітність продуктів надає необмежені можливості для кулінарних експериментів, може стати захоплюючим та творчим процесом. Суп-пюре gazpacho може стати одним із них, адже він не потребує варіння. Страва готується за допомогою блендера або вручну. Легкий суп для спекотних днів вийде червоного або зеленого кольору, залежно від того, з яких перетертих свіжих овочів складається – помідорів чи огірків. Крім того, суп-салат готується з солодкого перцю, цибулі, часнику, хліба, зелені, оливкової олії та оцту. Позитивна якість такої страви на спеку – багатий вітамінно-антиоксидантний склад. Через насиченість клітковиною апетитний і освіжаючий суп виходить досить поживним і водночас не перевантажує травну систему: саме те, що потрібно для літнього харчування.
Інгредієнти: великі помідори – 2 шт.; солодкий перець – 1 шт.; петрушка – 2 гілочки; м’ята – 2-3 гілочки; часник – 3 зубчики; оливкова олія – 2 ст. ложки; бальзамічний оцет – 2 ст. ложки; перець чорний мелений – на смак; сіль – на смак.
Знімаємо шкірку з помідорів, опустивши їх на 1-2 хвилини в киплячу воду.
Нарізаємо очищені від шкірки томати та солодкий перець невеличкими шматочками. Перебиваємо їх блендером разом із вимитою зеленню, часником, перцем, сіллю й оливковою олією.
Ставимо суп-пюре на кілька годин у холодильник, а перед подачею додаємо до нього бальзамічний оцет.
Подавати страву для спекотного сезону треба холодною, прикрасивши порцію грінками.
Лайфхак
Якщо надмірна кислотність в гаспачо дає гіркоту, нейтралізувати кислоту можна додаванням невеликої кількості цукру.
Історія супу, цікаві факти про цю першу страву і смачні рецепти супів ви знайдете тут:
Прелюдія до обіду: «Приходьте до нас на суп!»
А ще в нас є рецепти літніх супів: