Салат без оцту з бурими помідорами: рецепт заготовки на зиму

Щоб приготувати соковиті овочі для тривалого зберігання, кислоту до продуктів закладати не обов’язково – консервантами тут виступають суміш олії, часнику, солі та цукру.

Салат з бурих помідорів на зиму є смачною заготівлею, що може робитися із сирих або консервованих овочів. Ключовими складниками у цьому способі приготування є бурі або зелені помідори, часник, перець, морква, цибуля й олія. Овочі для приготування салату треба подрібнити і заправити спеціями. Салат з бурих помідорів на зиму без оцту довго зберігається у стерильних банках, завдяки тепловій обробці і природнім консервантам – олії, солі, цукру, часнику та гострому перцю.

Інгредієнти: порізані бурі або зелені помідори –1,5 кг; порізаний солодкий перець –1,5 кг; терта морква –1,5 кг; подрібнена ріпчаста цибуля – 2 кг; домашній свіжий томатний сік – 2,5 л; олія – 200 г; цукор – 200 г; сіль – 100 г; часник – 4 зубчики; гострий перець – 1/3 середнього стручка; петрушка і кріп – на смак (за бажанням).

Приготування

Підготовка овочів полягає в тому, щоб вимити та нарізати на 2-4 частини чи кільцями некондиційні помідори (недостиглі або бурі), натерти моркву, подрібнити часник і тоненько нашаткувати цибулю та солодкий перець.

Наливаємо в каструлю томатний сік, додаємо олію, цукор і сіль. Доводимо до кипіння, засипаємо терту моркву і кип’ятимо 10 хвилин.

Додаємо нарізану цибулю і тушкуємо ще 10 хвилин.

Додаємо нарізаний солодкий перець і знову млоїмо 10 хвилин.

Вкидаємо порізані помідори і кип’ятимо останні 10 хвилин. На цьому етапі до заправки додаємо дрібно посічену зелень і гострий перець.

Розкладаємо гарячий салат у стерилізовані банки і закупорюємо стерильними кришками. Зберігати салат з бурих помідорів на зиму треба у прохолодному місці (можна залишити консервацію без оцту в холодильнику).

Салат без оцту з бурими помідорами

Лайфхак

Разом з бурими помідорами у салаті можна використовувати зелені томати, яким не вистачило часу дозріти: вони вважаються навіть більш корисними, бо містять менше соланіну – шкідливої речовини, яка руйнується у кислому середовищі. При використанні у їжу зелених помідорів їх належить попередньо залити на 10 хвилин окропом, щоб прибрати можливу гіркоту.

P.S. Ще ми розповідали, як закрити на зиму помідори у власному соку (Простий рецепт на зиму: помідори у власному соку), як швидко заквасити помідори (Квашені помідори: рецепт швидкої заготівлі), як приготувати малосольні помідори за рецептом без розсолу (Малосольні помідори: рецепт без розсолу) і як зробити на зиму салат з помідорами та рисом (Консервація без оцту: салат на зиму з овочами та рисом).

WhatsappTelegramViberThreads

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати