Свято смаку: рецепт печеної курки з черешнею

Ніжна страва зі складним поєднанням продуктів і простим приготуванням – це курятина, запечена з вершками, сиром, картоплею, цибулею та сезонними ягодами.

Черешня містить калій, залізо, кальцій, вітаміни А, С і групи В. Літня ягода є корисною для зору, шкіри, травлення, серцево-судинної, імунної та нервової систем. Кулінарною перевагою черешні є її спроможність комбінуватися з різними продуктами. У стравах вона може бути використана в поєднанні з іншими ягодами, фруктами, овочами, тістом, сиром, крупами і навіть курятиною – універсальним м’ясом, що створює гармонійну композицію з усіма переліченими складниками. Курку можна готувати і з маринованою черешнею, і зі свіжою, як у цьому рецепті.

Інгредієнти: курячі стегна 56 шт.; картопля 5 шт.; цибуля ріпчаста 2 шт.; вершки 1015% 500 мл; твердий сир 150 г; черешня 200300 г; сіль і перець на смак; олія  ​​для смаження.

Підсолені курячі стегна швидко обсмажуємо на сильному вогні до золотавої скоринки.

Змащуємо форму для запікання. Першим шаром викладаємо на дно нарізану кільцями цибулю, зверху – нарізану кружальцями картоплю. Солимо і перчимо.

На картопляний шар викладаємо зі сковороди трохи підсмажену курку і зверху розкладаємо вимиті черешні з видаленими кісточками.

Заливаємо все вершками і відправляємо в духовку, нагріту до 180°C. Через 25 хвилин дістаємо печеню, щоб посипати тертим сиром, і продовжуємо запікати ще 15 хвилин.

Лайфхак

Курятина вдало поєднується у страві також з ананасом, манго та апельсином.

FacebookTwitterTelegram

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати

ТЕЛЕГРАМ

FACEBOOK

ПРО НАС

Логотип 50 Plus

50Plus – це медіа-ресурс про цінності та спосіб життя покоління 50+. Наша місія – надавати цікаву і корисну інформацію читачам та надихати їх на новому етапі життя.

НЕ ПРОҐАВ НАЙЦІКАВІШЕ!

Дайджест з найкращими статтями у вашій поштовій скриньці – читайте, коли зручно!

НЕ ПРОҐАВ НАЙЦІКАВІШЕ!

Дайджест з найкращими статтями у вашій поштовій скриньці – читайте, коли зручно!

RU