Зелене різотто: рецепт з овочами

Основними інгредієнтами цієї італійської страви є круглозернистий рис, бульйон і цибуля, що традиційно комбінуються з додатковими продуктами.

Головною відмінністю різотто від інших страв з рису є кремоподібна текстура, яка досягається за рахунок крохмалистості зерна й особливої техніки його приготування. Страва готується шляхом повільного підливання до рису гарячого бульйону, який треба постійно помішувати, щоб рис вивільнив крохмаль і утворився кремовий соус. Завдяки постійному помішуванню крупи під час варіння у бульйоні, рис виходить м’яким зовні і дещо твердуватим всередині. Залежно від гастрономічних смаків, різотто можна готувати з куркою, грибами, шафраном, морепродуктами, блакитним сиром, грушою чи овочами.

Інгредієнти: овочевий бульйон – 300 мл; біле вино – 120 мл; тертий пармезан – 100 г; рис – 150 г; цибуля ріпчаста –1 шт.; зелений перець – 1 шт.; шпинат – 150 г; стручкова квасоля – 150 г; часник – 2 зубчики; оливкова олія – 3 ст. ложки; сіль та перець – на смак.

Різотто з овочами починаємо готувати з підготовки складників. Подрібнюємо часник та цибулину й обсмажуємо їх дві хвилини у добре прогрітій оливковій олії в каструлі з товстим дном.

Додаємо нарізаний перець зі стручковою квасолею і продовжуємо обсмажувати (при помішуванні) ще три-чотири хвилини.
Всипаємо рис і за хвилину вливаємо вино. Помішуючи, даємо вину ввібратися та випаруватися.

У два або три етапи вливаємо бульйон, солимо, перчимо, додаємо шпинат, а за хвилину всипаємо тертий пармезан. Проварюємо чотири-п’ять хвилин і знімаємо з вогню – зелене різотто з овочами готове.

Зелене різотто на пательні

Лайфхак

У приготуванні різотто італійці використовують рис спеціальних сортів, які добре поглинають рідину і водночас зберігають свою форму: Карнаролі, Арборіо або Віалоне Нано.

WhatsappTelegramViberThreads

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Прокоментувати